Naturbruksprogrammet, Djurvård

Hvilan Gymnasium Kabbarp
Programinformation
Lund, Malmö, Åkarp
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 211,7) * statistik från 2022

Film

Om utbildningen

Plugga inriktningen Djurvård på Naturbruksprogrammet på Hvilan Gymnasium i KabbarpNaturbruk - Djurvård

Är du intresserad av att ta hand om, träna och vårda djur är detta ett självklart utbildningsval!

På naturbruksprogrammet inriktning djur lär du dig att hantera och vårda våra fyrbenta vänner. Programmet förbereder dig för ett arbete med våra sällskapsdjur såsom hundar, katter och andra smådjur inom skötsel, hantering och djurvård.

Entreprenörskap är också en viktig del inom programmet och perfekt för dig som vill starta eget företag efter studierna. Programmet ger dig även en bra grund för vidare studier till bland annat djurskötare, veterinär och djurskyddsinspektör.


Exempel på yrkesutgångar

Veterinärassistent, hunddagisföreståndare, djurvårdare och egen företagare.


Högskolebehörighet och framtidsdrömmar

Oavsett yrkesprogram har du möjlighet att lägga till kurser för att få behörighet till universitet och högskola. Just detta programmet ger dig en bra grund för vidare studier till bland annat djurskötare, veterinär och djurskyddsinspektör.


Sveriges grönaste internatskola

Hvilan Utbildning i Kabbarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar samt 600 kvm växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära till stadslivet i både Malmö och Lund vilket bland annat uppskattas av eleverna som bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på ca 15 minuter. 


Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vidareutbildning på Hvilan utbildning

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Exempel på vidareutbildningar: djurskötare, veterinär och djurskyddsinspektör.

Jobb efter utbildningen på Hvilan Utbildning

Exempel på yrkesutgångar: Veterinärassistent, hunddagisföreståndare, djurvårdare och egen företagare.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Kabbarp

På Hvilan Gymnasium i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Kabbarp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård från Hvilan Gymnasium Kabbarp, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information