Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Hvilan Gymnasium Kabbarp
Programinformation
Lund, Malmö, Åkarp
Bygg- och anläggningsprogrammet

Film

Är du nyfiken på en grön yrkesutbildning med möjlighet till högskolebehörighet? Hör eleverna själva på Hvilan Utbildning Kabbarp berätta om skolan!

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Husbyggnad i Kabbarp

Behovet av utbildad personal är stort inom byggbranschen med många olika arbetsuppgifter. Du kan arbeta med projektering inom arkitekt- eller konstruktionsledet, i produktionen på ett entreprenadföretag eller inom förvaltningssektorn eller som konsult. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt såväl som branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Utbildningen passar dig som gillar att se varaktigt resultat av ditt arbete. Det du skapar kommer användas under en lång tid. Ett arbete inom byggbranschen är fritt, rörligt och varia-
tionsrikt. 

På skolan finns alla bygglokaler, maskiner och utrustning som behövs för att ge dig de yrkeskunskaper som är eftertraktade i branschen.

Inriktning Husbyggnad

Vill du vara en del i hur samhället förändras med skyskrapor och fantastiska byggnader? Inriktningen ger dig kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och fastigheter. I utbildningen ingår även planering, beräkning och utförande av byggnadsarbeten. Efter utbildningen kan du söka jobb inom bland annat betongarbetare, håltagare, plattsättare, takmontör och träarbetare.

Under gymnasietiden får du, i samarbete med Ung Företagsamhet, starta och driva ett eget företag – en erfarenhet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv.

Branschen har stort behov av duktiga anläggningsarbetare med förarkunskaper, så det är lätt att få arbete efter gymnasieutbildningen!

Framtidsdrömmar och högskolebehörighet

Du får grundläggande behörighet och kan läsa kurser för särskild behörighet. Efter gymnasiet kan du vidareutbilda dig till anläggningsingenjör, väg- och anläggningstekniker på yrkeshögskolan, eller gå direkt ut i yrkeslivet och arbeta som anläggningsarbetare, bantekniker/banarbetare, beläggningsarbetare eller bergarbetare inom bygg och anläggning.

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Yrkesintroduktion BA-anläggning

Bygg- och anläggningsprogrammet ges även om ett introduktionsprogram under två år. Efter yrkespaketet följer färdigutbildning på ett företag inom branschen. Färdigutbildningen får du genom en anställning i ett branschföretag och under tiden får du lärlingslön enligt gällande avtal. Enligt gällande yrkesutbildningsavtal får du ditt yrkesbevis när du kommit upp i 6 800 timmar.

Grön skola nära stan

Hvilan Utbildning i Åkarp ligger i en härlig miljö med egna parkområden, grönsaksfält, markbyggnads- och maskinhallar och 600 kvadratmeter växthus. Skolan ligger naturskönt, men samtidigt nära både Malmö och Lund och många av eleverna bor på vårt internat. Med buss är du inne i centrala Malmö eller Lund på 15 minuter och på 40 minuter kan du vara i Köpenhamn.

Bo på vårt populära internat

Skolan erbjuder en välkomnande stämning på det hemtrevliga internatet med plats för ca 75 studerande. När du bor på internatet ingår frukostbuffé, hemlagad lunch och kvällsmat samt kvällsfika. Varje dag ordnar skolans personal någon fritidsaktivitet, t.ex. yoga, thaiboxning, utflykter eller innebandy. Aktiviteterna varierar efter årstid och de boendes intressen. Några av de äldre eleverna som är med i Hvilans skolidrottsförening arrangerar också olika aktiviteter. I anslutning till boendet finns tillgång till gym, idrottssal, utomhusarena, kök, TV-rum och bastu.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Att gå ett yrkesförberedande program skapar möjligheten att öppna alla dörrar. Genom att lägga till kompletterande kurser kan du enkelt skaffa dig en högskolebehörighet. På så sätt får du alla fördelar med ett studieförberedande program, samtidigt som du efter studenten möter en blomstrande arbetsmarknad!

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Välkommen till Hvilan Gymnasium i Kabbarp

På Hvilan Gymnasium i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilan Gymnasium är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i...


Läs mer om Hvilan Gymnasium Kabbarp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvilan Gymnasium Kabbarp

Kabbarpsvägen 126
232 52 Åkarp

 Visa telefonnummer
www.hvilanutbildning.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Hvilan Gymnasium Kabbarp, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information