Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Önnestadsgymnasiet
Programinformation
Önnestad
Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap på Önnestadsgymnasiet

Om utbildningen

Naturvetenskap på Önnestadsgymnasiet

Hos oss på Önnestadsgymnasiet kan du läsa det Naturvetenskapliga programmet. Vi har en inriktning på programmet: Naturvetenskap.

Du får på NA-programmet behörighet till alla naturvetenskapliga program på högskolor och universitet. Du kan till exempel läsa vidare till veterinär, läkare, jurist, djurskyddsindpektör etc.

Inriktning Naturvetenskap

På Önnestadsgymnasiet kan du läsa Naturvetenskapliga programmet, NA.

Naturvetenskapliga programmet är för dig som är intresserad av biologi, kemi, matematik eller fysik, och som vill läsa vidare på högskola eller universitet efter gymnasiet. Det naturvetenskapliga programmet utvecklar dina kunskaper inom kemiska processer, fysikaliska fenomen och matematiska problem. De flesta teoretiska kurser innehåller även laborativa delar, som ger programmet en bra variation mellan teori och praktik.

På Önnestadsgymnasiet kan du även kombinera teoretiska kurser med t.ex. hästkurser, hundkurser eller djurvård. Naturvetenskapligt program ger behörighet till drömyrken såsom veterinär, läkare, agronom, jurist, ingenjör mm.

Individuellt val

På Önnestadsgymnasiet väljer man individuellt val, precis som på andra skolor. men på vår skola kan du välja inriktningar som har med djur eller lantbruk att göra. Du kan t.ex. välja djurvård, specialidrott med häst i fokus, eller andra lantbrukskurser. Men såklart kan man även välja Engelska 7, Matematik 5 och svårare kurser inom moderna språk.

Praktik

På Önnestadsgymnasiet finns det möjlighet till praktik för elever som läser det naturvetenskapliga programmet. Praktik för naturvetare är ingen garanti på andra skolor, men här finns det som sagt möjlighet till det. Praktik ger en bra inblick på framtida yrken som är intressanta för dig, och ger en mycket bra erfarenhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Önnestadsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne Önnestadsgymnasiet ligger endast 7min tågfärd från Kristianstad och har samtidigt närhet till både odlings- och skogs-landskap. Som elev på Önnestadsgymnasiet får du praktiska kunskaper inom modernt skogsbruk, djurhållning och livsmedelsproduktion - kunskaper, färdigheter och...


Läs mer om Önnestadsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Önnestadsgymnasiet

Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

 Visa telefonnummer
onnestadsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Önnestadsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.