Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsvårdare

Önnestadsgymnasiet
Programinformation
Önnestad
Antal elever: 61 (år 1)
Skogsvårdare på Önnestadsgymnasiet

Om utbildningen

Bli skogsvårdare på gymnasiet

Behovet av arbetskraft från de fem yrkesutgångarna är allmänt stort men nästan extremt när det gäller de två som står skogsindustrin allra närmast – maskinförare och skogsvårdare. 

Det behövs både maskinförare till traditionellt avverkningsarbete och skogsvårdare med hög kompetens för att vårda Skånes värdefulla lövskogar.

Utbildningen till skogsvårdare ger en bred kunskap i hur skogen vårdas bäst med handkraft och som mervärde goda kunskaper i att hantera en skotare. Den breda utbildningen innebär att jobbet blir omväxlande. Ena dagen vårdas skogen med motor- och röjsåg, den andra handlar det om att trixa fram en stor skotare i skogen. Däremellan finns plats för plantering och skogsinventering.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsvårdare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsvårdare

Som boende i samma kommun som Önnestadsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsvårdare så kommer skolan att kontakta dig.

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne Önnestadsgymnasiet ligger endast 7min tågfärd från Kristianstad och har samtidigt närhet till både odlings- och skogs-landskap. Som elev på Önnestadsgymnasiet får du praktiska kunskaper inom modernt skogsbruk, djurhållning och livsmedelsproduktion - kunskaper, färdigheter och...


Läs mer om Önnestadsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Önnestadsgymnasiet

Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

 Visa telefonnummer
onnestadsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsvårdare från Önnestadsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.