Visa gymnasium.se som: Mobil

Önnestadsgymnasiet

Önnestadsgymnasiet – ett naturbruksgymnasium i Skåne

Önnestadsgymnasiet ligger endast 7min tågfärd från Kristianstad och har samtidigt närhet till både odlings- och skogs-landskap. Som elev på Önnestadsgymnasiet får du praktiska kunskaper inom modernt skogsbruk, djurhållning och livsmedelsproduktion - kunskaper, färdigheter och kompetens som ger dig goda möjligheter till jobb i framtiden!

Våra utbildningar är inom Naturvetenskap, Skog, Djur och Lantbruk.

Högskolebehörighet

Har du en önskan om att studera på högskola eller universitet i framtiden så är Önnestadsgymnasiet absolut ett alternativ för dig. Vi erbjuder dels det traditionella Naturvetenskapliga programmet och dels Naturbruksprogrammet med våra 10 olika yrkesutgångar.

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram och leder alltid i grunden till en yrkesexamen, men här finns även möjligheten att välja grundläggande behörighet till högskola eller den naturvetenskapliga fördjupningen på alla våra yrkesutgångar på Naturbruksprogrammet.

Tidigare elever på Önnnestadsgymnasiet har läst vidare till bland annat lantmästare, hippolog, landskapsingenjör, veterinär, lärare, sjuksköterska, djursjukskötare, möjligheterna är oändliga för vidareutbildning. 

Praktik på Önnestadsgymnasiet

På framförallt Naturbruksprogrammet så varvas teori med praktik under alla läsårets veckor. Här ingår dessutom minst 15 veckors arbetsplatsförlagd praktik (APL) under de tre utbildningsåren på skolan. Bedömningar på olika moment som utförs på APL ingår sedan i din lärares slutliga bedömning och betygsättning.

Innan du släpps ut på din första externa praktikperiod har du fått en gedigen utbildning i grunderna här hos oss. Vi har egna stallar, eget skoljordbruk och stora möjligheter till praktisk träning inom både skogsbruk, fiske- och vattenvård.

Internat

Något som ytterligare utmärker Önnestadsgymnasiet är möjligheten att få bo på skolans internat. Som internatelev bor du tillsammans med jämnåriga elever, samtidigt som du har nära kontakt med personal, som finns till hands och tar hand om dig om det skulle behövas. Det är alltid någon personal som sover på skolan, vilket ger en trygghet för såväl elever, som personal och anhöriga.

Boendet innebär en stor gemenskap och vänner för livet!

Internatet har öppet 4 nätter i veckan. Det innebär att eleverna inte bor kvar över helgen, såvida man inte ska jobba på skolan, då finns det möjlighet att bo kvar även fredag-söndag.

Det anordnas mycket aktiviteter på kvällstid för eleverna som bor på internatet. I valet av aktiviteterna råder det ett stort elevinflytande.

Som internatelev kan du söka inackorderingsbidrag via CSN. Vilket belopp du får beror på hur lång restid du har till skolan.


Är du intresserad och vill veta mer om Önnestadsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Önnestadsgymnasiet

Program

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Önnestadsgymnasiet.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Önnestadsgymnasiet
 79,8%
Kristianstad
 80,1%
Sverige
 81,4%

Antal elever per lärare 2018

Önnestadsgymnasiet 8,8
Kristianstad 12,4
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 168


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

13,1 28,6 % 68,2 %
  Kristianstad Sverige År
Totalt antal studerande 61 2018
Genomsnittlig betygspoäng 13,1 13,2 14,1 2019
Andel behöriga till högskola 28,6 % 25,5 % 46,7 % 2019
Andel med examen inom 3 år 68,2 % 70,8 % 73,6 % 2019

Naturvetenskapsprogrammet

.. .. ..
  Kristianstad Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng .. 15,5 16,0 2019
Andel behöriga till högskola .. 90,5 % 94,2 % 2019
Andel med examen inom 3 år .. 78,6 % 81,9 % 2019

Samhällsvetenskapsprogrammet

  Kristianstad Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Önnestadsgymnasiet

Skolgatan 37
29173 ÖNNESTAD

 Visa telefonnummer
onnestadsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Elmberg 01
(5)
När det var dags att välja gymnasie så var jag skoltrött och visste inte vad jag skulle välja, men jag visste att jag skulle satsa på något praktiskt. Då mitt intresse för fiske hade exploderat sen några år tillbaka så gick jag till min syv för att se om det fanns några alternativ med fiske inblandat. Då fick jag reda på att Önnestadsgymnasiet h...
Visa hela
Gustav
(5)
På Fiske&Vattenvårds-linjen så får man lära sig om allt från hur man genomför olika sportfiskemetoder till hur man återställer vattendrag. Under utbildningens gång så har vi totalt 15 veckors praktik, detta ger en möjlighet att haka på och se hur det går till inom fiskebranschen. Några vanliga praktikställen är bland annat att vara hos en fiskeg...
Visa hela
Anton Mårtensson
(5)
Utbildningen av inriktning Hund var en fantastiskt upplevelse. Det var inte just hund man sysslade med. I början av terminen får man hålla på med allt möjligt inom lantbruk och djur. Det var mycket praktiskt än teoretiskt om man inte jämför med dem gemensamma ämnen som Svenska, Engelska o.s.v. För på Önnestadsgymnasiet fokuserar man på mycket pa...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Önnestadsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.