Ingelstadgymnasiets utbildningar inom djur och lantbruk

Ingelstadgymnasiet - internat med naturbruk- och maskinförarutbildning

Funderar du på vad du vill göra med din framtid? Vad sägs till exempel om att bli gårdsmästare, hippolog, djurskötare, hundtränare, hästuppfödare eller djurvårdare? Kanske siktar du på att plugga vidare efter gymnasiet? Vi hjälper dig med detta, oavsett framtidsplan!

På Ingelstadgymnasiet utanför Växjö kan du läsa naturbruksprogrammet med fördjupningarna Häst & Ridsport, Djurvård, Djursjukvård, Hund, Lantbruk, Lantbruk-entreprenad, Bygg-anläggningsmaskinförare, samt Naturvetenskaplig profil för Häst & Ridsport och Djursjukvård.

Ingelstadgymnasiet har Riksintag och Internat så alla från hela Sverige är välkomna att söka!

Högskolebehörighet

Gemensamt för skolans utbildningar är att du får en yrkesexamen, men också samtidigt stor möjlighet att skaffa dig behörighet för fortsatta studier vid universitet och högskola.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

APL är en viktig del av utbildningen på Ingelstadgymnasiet. Du kommer att vara ute på APL under minst 15 veckor av din utbildningstid. På dina APL-platser får du uppleva ``verkligheten´´ och nyttan av det du har lärt dig i skolan. APL-perioderna är utmärkta tillfällen för att knyta kontakter och skaffa referenser inför din tid efter gymnasiet. Många av våra elever har fått jobb på någon av sina APL-platser efter studenten.

Våra djur

I skolans stall finns välutbildade hästar som ger dig en bred grundutbildning. I djurhuset bor sällskapsdjur som till exempel fåglar, gnagare, ormar, ödlor och andra djurarter. På skolan finns en egen zoobutik och en egen veterinärklinik för djursjukvårdsutbildningen. Ingelstadgymnasiet har även en hundanläggning med hundstall, träningshall och träningsplan för de som läser hundfördjupning

Lantbruk och maskiner

Ingelstadgymnasiet omfattar 200 hektar åkermark och 550 hektar skog. Det finns ett antal moderna traktorer, grävmaskiner, hjullastare och diverse mindre maskiner. Vi har avtal med ett antal intressanta djur- och växtodlingsgårdar i närheten där du får lära dig modernt lantbruk. I vårt samarbete med Maskin Entreprenörerna utbildar vi också maskinförare via Bygg- och Anläggningsprogrammet.

Varför ska du välja Ingelstadgymnasiet?

• På gymnasieskolan varvas teori och praktik för att nå en djupare förståelse.
  • Skolans internatboende innebär att du växer som individ och utvecklar din sociala kompetens! Du får vänner för livet!
  • Ingelstadgymnasiet är en liten skola där alla elever blir välkomnade och sedda!

Internat och fritid

På vårt internatboende har vi både dubbelrum och enkelrum. Det är ett trivsamt boende med bra möjligheter till att både studera och ha kul. Självklart så har vi WIFI så du kan både studera och se vad som händer i världen.

Om du bor långt ifrån skolan och inte kan ta dig hem varje helg så finns det möjligheter att vara kvar på skolan. Vi har fritidspersonal på kvällarna och på nätterna, detta innebär att vi alltid har vuxen personal på skolan (förutom på helgerna). Detta gör vi för att både öka din trygghet och ha möjlighet att ge dig en omväxlande fritid.

Vi har en idrottshall, gym, TV-spelrum, mekarverkstad mm. Ibland åker vi iväg på aktiviteter utanför skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Ingelstadgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Ingelstadgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Ingelstadgymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ingelstadgymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

www.ingelstad.nu

Snittbetyg: 3

Föredetta elev