Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård

Gamlebygymnasiet
Programinformation
Gamleby
Antal elever: 20 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 173,8
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017
Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård

Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård

Naturbruksprogrammet inriktning Jakt & Viltvård på Gamlebygymnasiet i Västervik

Jakt och viltvård är inriktningen för dig som är intresserad av att vara ute i naturen och lära dig allt om jakt, viltvård, turism och företagande.

Hur ser utbildningen ut?

Första året läser du kurser så som Svenska, Matematik, Engelska, Naturkunskap och Naturbruk. För att du ska få en förståelse för viltets förutsättningar läser du kurserna Marken och växternas biologi och Växtkunskap. Fordon och redskap är en annan kurs där du bland annat kommer att få köra fyrhjuling och ta traktorkörkort.

I årskurs ett ligger fokus på grunder i jakt- och viltvård och på din jägarexamen. Viktiga inslag är vapenhantering och skytte. Vi utför praktiskt arbete med tillverkning av olika anordningar som används inom jakt och viltvård, till exempel jakttorn, fällor och utfodringsautomater. Du får kunskaper om jaktmetoder samt förmåga att använda och vårda utrustning i samband med jakt. Du får också grunder i tillvaratagande av vilt samt artkunskap. Du får träning i guidning och första året ansöker du också om dispens på vapenlicens.

I årskurs två har du fått dispens på vapenlicens. I Jakt- och viltvård 2 fördjupar du dina kunskaper inom jakt- och viltvård. Du får träna din förmåga att utföra viltinventeringar samt att tolka och upprätta viltvårdsplaner. Du fortsätter att träna på skytte och praktiskt arbete med viltvård i olika former.

I årskurs tre läser du Jakt- och viltvårdsspecialisering vilket innebär att du fortsätter fördjupa dig inom jaktens olika former. Under det tredje läsåret fortsätter vi att öva guidning och servicekunskap.

Under utbildningens gång kommer du att lära dig om hur du bemöter jaktgäster, hur man anordnar och säljer jakter, olika former av jakt och viltvårdsmetoder, samt hur man tar hand om och förädlar det byte som jakten ger. För att du ska få en bred och användbar utbildning, gör vi många studiebesök och du har minst 15 veckors APL (praktik) under din utbildning. Genom APL får du
möjlighet att träffa många olika arbetsgivare och bygga ett nätverk som kan leda till anställning i framtiden.

Hur ser framtiden ut efter utbildningen?

Efter genomförd utbildning kan du starta eget inom området, eller arbeta hos jaktarrangörer, skogsförvaltare, jobba i jaktbutik eller läsa vidare.

Om du vill läsa vidare efter gymnasiet har du möjlighet att läsa till kurser inom ramen för programmet som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Gröna akademiska utbildningar: Skogsmästare, Jägmästare, Lantmästare och Agronom.

Praktik under utbildningen

För att du ska få en bred och användbar utbildning, gör vi många studiebesök och du har minst 15 veckors APL (praktik) under din utbildning. Genom APL får du möjlighet att träffa många olika arbetsgivare och bygga ett nätverk som kan leda till anställning i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård så kommer skolan att kontakta dig.

Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet, naturbruksgymnasium

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och alltid av behöriga lärare. Undervisningen blandas med lektioner, övningar...


Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet

594 32 Gamleby

 Visa telefonnummer
www.gamlebygymnasiet.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Jakt & Viltvård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.