Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Gamlebygymnasiet
Programinformation
Gamleby
Antal elever: 20 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 173,8
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Naturbruksprogrammet inriktning Trädgård på GamlebygymnasietInriktning Trädgård på Naturbruksprogrammet

Är du intresserad av och vill lära dig mer växter, trädgård- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer? Då är inriktningen Trädgård på Gamlebygymnasiet helt rätt val för dig. Programgemensamma kurser läser du tillsammans med övriga elever på Naturbruksprogrammet. Under utbildningens gång varvas teori och praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL) under samtliga tre år.

15 veckor APL

Under din tid på naturbruksprogrammet spenderar du minst 15 veckor på något företag verksamt inom trädgårdsnäringen så att du verkligen ska få en förståelse för yrket, utvecklas i det praktiska arbetet och knyta kontakter för framtiden.

Stort behov av arbetskraft

Chansen att få jobb efter utbildningen är stor. Behovet av arbetskraft inom trädgårdsnäringen är mycket stort på grund av att det är relativt få elever i hela Sverige som väljer att läsa trädgård.

Tillgång till stora grönområden

Här på Gamlebygymnasiet har du som elev tillgång till stora grönområden, en av Sveriges absolut bästa markbyggnadshallar samt ett mycket nära samarbete med handelsträdgården Lindas trädgård som hyr lokaler på skolans område. Med andra ord har Gamlebygymnasiet mycket goda förutsättningar för att bedriva en trädgårdsutbildning.

Efter gymnasiet

Efter dina år på naturbruksprogrammet kan du antingen söka arbete inom trädgårdsnäringen på till exempel trädgårdsbutiker, inom parkskötsel eller hos odlingsföretag. Arbetsmarknaden är stor och god. Om du vill läsa vidare till tillexempel hortonom, landskapsarkitekt eller trädgårdsingenjör så väljer du kurser under dina tre år hos oss som gör att du förutom din gymnasiala yrkesexamen även får grundläggande behörighet för högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet, naturbruksgymnasium

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och alltid av behöriga lärare. Undervisningen blandas med lektioner, övningar...


Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet

594 32 Gamleby

 Visa telefonnummer
www.gamlebygymnasiet.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Trädgård, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.