Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg

Om utbildningen

Plugga design och produktutveckling på Hulebäcksgymnasiet

Vill du jobba med produktutveckling och formgivning med hjälp av datastyrda program? Då ska du läsa design och produktutveckling på Hulebäcksgymnasiet.

Teknikprogrammets innehåll

På teknikprogrammet ligger tyngdpunkten vid ämnena matematik, fysik, kemi och teknik. Du får lära dig om teknisk utveckling och hur man kan skapa och arbeta utifrån metoder som främjar en hållbar utveckling. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program och om du väljer att läsa till ytterligare ett år så blir du gymnasieingenjör.

Inriktning design och produktutveckling

Som elev på design och produktutvecklingsprogrammet får du lära dig hur man skissar fram en produkt såväl för hand som med hjälp av avancerade datastyrda designprogram. Att arbeta med produktutveckling och formgivning innebär ofta att man jobbar i projektform från idé till färdig produkt och under utbildningen får du kunskaper om hur denna process går till. Du läser kurser i:

  • Bild och form
  • Cad
  • Design
  • Konstruktion

Efter Teknikprogrammet på Hulebäcksgymnasiet

Efter studenten och avslutade studier på Teknikprogrammet på Hulebäcksgymnasiet kommer du att vara väl förberedd för vidare studier på högskolenivå och du kan välja att plugga vidare till civilingenjör, arkitekt, formgivare, projektledare eller annat yrke.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: