Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg

Om utbildningen

Plugga design och produktutveckling på Hulebäcksgymnasiet

Plugga design och produktutveckling på Hulebäcksgymnasiet

Vill du jobba med produktutveckling och formgivning med hjälp av datastyrda program? Då ska du läsa design och produktutveckling på Hulebäcksgymnasiet.

Teknikprogrammets innehåll

Som elev på teknikprogrammet kommer tyngdpunkten ligga vid ämnena matematik, fysik, kemi och teknik. Du kommer att få lära dig om teknisk utveckling och hur man kan skapa och arbeta utifrån metoder som främjar en hållbar utveckling. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program, om du väljer att läsa till ytterligare ett år så blir du gymnasieingenjör.

Inriktning design och produktutveckling

Som elev på design och produktutvecklingsprogrammet kommer du att få lära dig hur man skissar fram en produkt såväl för hand som med hjälp av avancerade datastyrda designprogram. Att arbeta med produktutveckling och formgivning innebär ofta att man jobbar i projektform från idé till färdig produkt. Du som elev kommer därför få kunskaper om hur denna process går till. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Bild och form
  • Cad
  • Design
  • Konstruktion

Efter teknikprogrammet på Hulebäcksgymnasiet

Du som elev på teknikprogrammet kommer att vara väl förberedd för vidare studier på högskolenivå efter studenten från Hulebäcksgymnasiet. Plugga vidare till civilingenjör, arkitekt, formgivare, projektledare osv.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.