Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Plugga handel och service på Hulebäcksgymnasiet

Plugga handel och service på Hulebäcksgymnasiet

Vill du ha ett socialt jobb med varierande arbetsuppgifter? Då ska du plugga handel och service på Hulebäcksgymnasiet.

Jobba med människor

Handels- och serviceyrket är väldigt socialt och du är i daglig kontakt med människor. Du kommer därför få kunskaper i hur man bemöter människor och hanterar olika typer av situationer. Fokus kommer att ligga vid försäljning och efter utbildningen kommer du att vara väl förberedd att jobba inom handel.

Praktik (APL)

Under andra och tredje läsåret kommer studierna att varvas med praktik som du kommer att göra ute på ett företag. Du har möjlighet att göra utlandspraktik i årskurs tre genom vårt Erasmusprojekt. Praktikplatsen är ett bra sätt att skaffa sig viktiga erfarenheter ifrån den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig på din praktikplats finns det goda chanser till anställning efter gymnasiet.

Brett utbud av kurser

Under utbildningen startar och driver du ett företag i samarbete med ung företagsamhet (UF).  Programmet har ett varierat utbud av kurser och du kommer att läsa både gymnasiegemensamma ämnen och kurser specifika för just din inriktning mot handel och service. Kurserna som ingår i din inriktning är:

  • Personlig försäljning
  • Praktisk marknadsföring
  • Affärsutveckling och ledarskap
  • Inköp
  • Näthandel

Efter gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesförberedande program. Du kan börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är säljare och butikspersonal. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du plugga vidare på yrkeshögskola

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: