Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Läs administration på Hulebäcksgymnasiet

Servicebranschen passar dig som vill jobba med människor och ha ett varierat yrke. Du kommer att få en bred utbildning med 15 veckors praktik.

Administrationsinriktningen

Du får grundläggande kunskaper i personaladministration och lär dig olika datasystem som företag jobbar med för att organisera sitt arbete. Som administratör är det viktigt att man har kunskap om bemötande och lätt för att kommunicera med människor. Du lär dig att göra hemsidor samt skapa plattformar för e-handel och du får kunskaper i kommunikation och service.     

Upplägg och kursutbud

Du kommer att få jobba med olika teman och i projekt under hela utbildningen. Tanken är att du som elev ska få en förståelse för hur du jobbar med administration i ditt framtida yrkesliv. Du läser ett brett utbud av kurser:

  • Administration
  • Affärskommunikation
  • Ledarskap och organisation
  • Intern och extern kommunikation

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under andra och tredje läsåret kommer studierna att varvas med praktik som du kommer att göra ute på ett företag. Du har möjlighet att göra utlandspraktik i årskurs tre genom vårt Erasmusprojekt. Praktikplatsen är ett bra sätt att skaffa sig viktiga erfarenheter ifrån den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig på din praktikplats finns det goda chanser till anställning efter gymnasiet.

Efter gymnasiet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesförberedande program. Om du vill fördjupa dina kunskaper inom administration och service kan du plugga vidare på yrkeshögskola. Du kan även börja jobba direkt efter gymnasiet, Vanliga yrkesutgångar är administratör, personaladministratör, kommunikatör och organisatör.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: