Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet på Hulebäcksgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet på Hulebäcksgymnasiet

Tycker du om att meka och jobba med bilar? Då ska du plugga personbil på Hulebäcksgymnasiet. Du kommer att  spendera många timmar i skolans verkstad och få lära dig om bilens olika delar och funktioner.

Upplägg och kursutbud

Undervisningen på personbilsprogrammet består av många praktiska moment men även en hel del teori så du som elev ska få en bred kunskap. Du kommer att få lära dig hur man reparerar och jobbar med service av lättare fordon. Du kommer att få jobba både enskilt och i grupp där undervisningen är uppdelad på olika stationer. I klassrummet kommer du att få läsa kurser i bland annat:

  • Personbilsteknik
  • Reparation och personbilar och lätta transportfordon
  • Bromsar, kaross och chassi
  • Motor och kraftöverföring

15 veckors praktik

Under utbildningen kommer du att få praktisera ute på ett företag under 15 veckor. Du kommer då att ha möjlighet att prova på hur det är att jobba i branschen. Många praktikplatser resulterar i vidare anställningar efter gymnasiet.

Jobba som fordonsmekaniker

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program. Efter utbildningen kan du välja att fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola eller börja jobba direkt. En vanlig yrkesutgång är fordonsmekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: