Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Automation

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
El- och energiprogrammet

Om utbildningen

Plugga automation på Hulebäcksgymnasiet

Plugga el- och energiprogrammet på Hulebäcksgymnasiet! 

El- och energiprogrammet passar dig som är intresserad av elektronik och vill lära dig hur maskiner fungerar. En inriktning på automation innebär att du kommer att få fördjupa dig i hur maskiner är uppbyggda.

Inriktning automation

Du som elev på el- och energiprogrammet med inriktning automation på Hulebäcksgymnasiet kommer att få fördjupade kunskaper i avancerade styrsystem i maskiner. Efter utbildningen kommer du självständigt att kunna installera och underhålla dessa maskiner. 

Utbildningens innehåll

Under första läsåret kommer du som elev att få läsa gymnasiegemensamma ämnen. Under andra och tredje ring kommer du att få en varierad utbildning som varvar teori och praktik. Du kommer även att få läsa kurser för just din inriktning. Kurser som du kommer läsa är bland annat:

  • Praktisk ellära
  • Mät- och styrteknik
  • Mät- och reglerteknik
  • Programmerbara styrsystem

Praktisera under tredje läsåret

Under ditt sista läsår kommer du att få praktisera ute på ett företag. Praktiken är en viktig del i din utbildning på Hulebäcksgymnasiet. Under praktiken kommer du att få spännande erfarenheter ifrån den bransch som du vill jobba i. Om du gör bra ifrån dig på praktiken finns det goda möjligheter till en anställning efter gymnasiet.

Efter utbildningen

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram och du kommer därför att få en yrkesförberedande examen. Om du vill fördjupa dina kunskaper på högskolenivå kan du antingen plugga vidare på yrkeshögskola eller läsa till kurser under gymnasietiden för att få högskolebehörighet. Du kan också börja jobba direkt efter studenten på Hulebäcksgymnasiet. Vanliga yrkesutgångar är tekniker inom automation och tekniker inom processteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Automation, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.