Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Hulebäcksgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Barn- och fritidsprogrammet

Om utbildningen

Plugga pedagogiskt arbete på Hulebäcksgymnasiet

Läs Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete på Hulebäcksgymnasiet!

Vill du arbeta med barn och ungdomar, då ska du läsa barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke. Du som elev kommer att få lära dig om människans utveckling och efter studenten kan du jobba på bland annat förskola, fritidshem och skola.

Pedagogiskt arbete

Inriktningen pedagogiskt arbete ger dig som elev en bra grund att stå på inför ditt kommande yrkesliv. Du kommer att vara väl förberedd för vidare studier på högskola. På inriktningen kommer du att läsa kurser som:

  • Barns lärande och växande
  • Pedagogiskt arbete
  • Hälsopedagogik
  • Pedagogiskt ledarskap

Jobba med människor

Under utbildningen kommer du som elev att få lära dig hur man bemöter och arbetar med människor. Du kommer att få läsa kurser i bland annat kommunikation,  människans utveckling och i pedagogiskt ledarskap. Efter utbildningen ska du känna dig trygg med att stödja, assistera och vägleda människor i deras utveckling.

Jobba med barn och ungdomar

Efter studenten ifrån barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt arbete kommer du ha en bred utbildning. Du kan bland annat jobba som barnskötare eller elevassistent på förskola, fritidshem eller inom skolan.

Skaffa högskolebehörighet

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesutbildning och leder därför till en yrkesexamen. Om du vill studera vidare på högskola efter studenten kan du läsa till kurser under din gymnasietid, du kommer då att få högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Innebandygymnasiet på Barn- och fritidsprogrammet (BF)

Innebandygymnasiet på Barn- och fritidsprogrammet (BF) ger dig ledarskapslektioner, domarkurs, träningslära och idrottspsykologi. Du får en unik kombination i samband med studier på natur, samhälls, eller barn- och fritidsprogrammet. Träningen sker i den innebandyanpassade Wallenstamshallen som ligger precis bredvid Hulebäcksgymnasiet. Tillgång till gym och övningshallar såväl som teorisalar finns i anslutning till hallen, vilket bidrar till en bred utbildning i innebandyns tecken. Just helhetssyn är ett adelsmärke.

Totalt får du 500 poäng innebandy som ersätter ditt individuella val. Förutom den rent fysiska träningen innehåller kursen mental träning, olika träningsmetoder, näringslära, ledarkunskap, domarkurs, skadehantering och mycket annat.

Skolans båda innebandylag på dam- och herrsidan har varit mycket framgångsrika genom åren. Våren 2007 vann till exempel Hulebäcksgymnasiets herrlag guld i skol-SM. Damlaget vann skol-SM både 2005 och 2006.

Barn- och fritidsprogrammet (BF) Hulebäcksgymnasiet är i ständig kontakt med Göteborgs innebandyförbund som hjälper till med att genomföra domarkurser med utbildade domarinstruktörer.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Hulebäcksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet

Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke öppnade sina portar 1995. Som en av Göteborgsregionens populäraste skolor har Hulebäck idag vuxit till en skola med 1750 elever. Skola präglas av en god sammanhållning där lärare och elever samarbetar för att skapa en bra och...


Läs mer om Hulebäcksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hulebäcksgymnasiet

Idrottsvägen 2
43580 Mölnlycke

 Visa telefonnummer
www.hule.harryda.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Hulebäcksgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hulebäcksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: