Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hudikgymnasiet, i Hudiksvall
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet

För dig som är intresserad av hur människan och samhället styrs och utvecklas. Du får fördjupade kunskaper i samhällskunskap, historia, moderna språk m.m. och lära dig om ekonomiska system, internationella relationer och konflikthantering. På samhällsvetenskapsprogrammet får du möjlighet att utveckla dina kunskaper om de system och maktvillkor som styr våra olika samhällen och kulturer. Eller så väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet för att få en bred utbildning som ger dig många möjligheter att välja väg senare i livet.

Beteendevetenskap

Som samhällselev på Hudikgymnasiet läser du beteendevetenskap, en typ av kunskap som ger dig ett försprång i arbetslivet, oavsett vilken bransch du väljer att jobba inom.

Inriktningen ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och beteende i olika sammanhang och situationer. Du får kunskaper om och praktisk erfarenhet av lärande, ledarskap och kommunikation. Inriktningen ger dig en bra grund att stå på om du vill fördjupa din förståelse för vad som kan ligga bakom människors beteende, som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

Idrottsutbildning

På Hudikgymnasiet kan du kombinera studierna med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hudikgymnasiet?

Centralt läge

Bra schema

Skolmat med egen kock/närodlat

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
VÄRLDENS BÄSTA SKOLA
13 mar 2014

Jag förstår inte hur man kan skriva dåliga saker om den här skolan. Maten finns det ingenting alls att klaga på, att ha en kock som gör mat och till och med steker pannkakor fö...

Visa hela
5/5
Vendela&Madelené
13 mar 2014

Denna skola är en bra ledarskapsskola som för alla elever samman på ett väldigt bra sätt. Jag trivs här för att: - Det är okej att misslyckas. - Elever och lärare engagerar ...

Visa hela
5/5
Nicole
13 mar 2014

Jag tycker att denna skolan är superbra eftersom att lärarna brinner verkligen för sitt yrke och man lär sig mycket varje dag! Man blir behandlad som individen och de anpassar s...

Visa hela
Hudikgymnasiet
Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...

Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad