Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

SamhällsvetenskapsprogrammetSamhälle

Är du intresserad av psykologi och beteendevetenskap? Vill du veta varför vi människor beter oss på olika sätt i olika situationer? Då ska du välja Beteendevetenskap på Hudikgymnasiet!

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett program du väljer om du är intresserad av hur människan och samhället styrs och utvecklas i Sverige och världen och om vill ha en bred utbildning med högskolebehörighet. Vill du lära dig mer om vårt samhälle och ekonomiska system? Sätta dig in i internationella relationer och konflikthantering och utveckla dina kunskaper om vår historia och våra religioner? Här får du möjlighet att utveckla dina kunskaper om de system och de maktvillkor som styr våra olika samhällen och kulturer.

Beteendevetenskap

Inriktningen beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och beteende i olika sammanhang och situationer. Du får kunskaper om och praktisk erfarenhet av lärande, ledarskap och kommunikation. Inriktningen ger dig en bra grund att stå på om du vill fördjupa din förståelse för vad som kan ligga bakom människors beteende, som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

Efter Samhällsvetenskapsprogrammet på Hudikgymnasiet kan du studera vidare till:

  •     Psykolog
  •     Journalist
  •     Lärare
  •     Polis
  •     Kurator
  •     Journalist
  •     Beteendevetare
  •     Personalvetare
  •     Statsvetare

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På Samhällsvetenskapsprogrammet ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Ledarskap och organisation, Sociologi, Kommunikation och Psykologi.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

VÄRLDENS BÄSTA SKOLA
(5)
Jag förstår inte hur man kan skriva dåliga saker om den här skolan. Maten finns det ingenting alls att klaga på, att ha en kock som gör mat och till och med steker pannkakor för hand hittar man absolut inte på andra skolor. Lokalerna är stora och ljusa och stämningen i klassrummet är lugn och alla visar varandra respekt. Om inte tala på alla fa...
Visa hela
Vendela&Madelené
(5)
Denna skola är en bra ledarskapsskola som för alla elever samman på ett väldigt bra sätt. Jag trivs här för att: - Det är okej att misslyckas. - Elever och lärare engagerar sig i varandra och hjälps åt att nå högre betyg. - Alla accepterar varandra. - Vi vågar ta plats och vara oss själva. - Lärare och elever har bra förhållanden till ...
Visa hela
Nicole
(5)
Jag tycker att denna skolan är superbra eftersom att lärarna brinner verkligen för sitt yrke och man lär sig mycket varje dag! Man blir behandlad som individen och de anpassar skolgången för individens behöv. Denna skola är rolig att gå på för att allt med min skolgång här är positiv. Man blir behandlad på rätt sätt och detta är världens bäst gy...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 7 recensioner.