Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Utbildningsinfo

Samhällsvetenskapsprogrammet

För dig som är intresserad av hur människan och samhället styrs och utvecklas. Du får fördjupade kunskaper i samhällskunskap, historia, moderna språk m.m. och lära dig om ekonomiska system, internationella relationer och konflikthantering. På samhällsvetenskapsprogrammet får du möjlighet att utveckla dina kunskaper om de system och maktvillkor som styr våra olika samhällen och kulturer. Eller så väljer du Samhällsvetenskapsprogrammet för att få en bred utbildning som ger dig många möjligheter att välja väg senare i livet.

Beteendevetenskap

Som samhällselev på Hudikgymnasiet läser du beteendevetenskap, en typ av kunskap som ger dig ett försprång i arbetslivet, oavsett vilken bransch du väljer att jobba inom.

Inriktningen ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och beteende i olika sammanhang och situationer. Du får kunskaper om och praktisk erfarenhet av lärande, ledarskap och kommunikation. Inriktningen ger dig en bra grund att stå på om du vill fördjupa din förståelse för vad som kan ligga bakom människors beteende, som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv.

Idrottsutbildning

På Hudikgymnasiet kan du kombinera studierna med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Film

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

VÄRLDENS BÄSTA SKOLA
Jag förstår inte hur man kan skriva dåliga saker om den här skolan. Maten finns det ingenting alls att klaga på, att ha en kock som gör mat och till och med steker pannkakor för hand hittar man absolut inte på andra skolor. Lokalerna är stora och ljusa och stämningen i klassrummet är lugn och alla visar varandra respekt. Om inte tala på alla fa...
Visa hela
Vendela&Madelené
Denna skola är en bra ledarskapsskola som för alla elever samman på ett väldigt bra sätt. Jag trivs här för att: - Det är okej att misslyckas. - Elever och lärare engagerar sig i varandra och hjälps åt att nå högre betyg. - Alla accepterar varandra. - Vi vågar ta plats och vara oss själva. - Lärare och elever har bra förhållanden till ...
Visa hela
Nicole
Jag tycker att denna skolan är superbra eftersom att lärarna brinner verkligen för sitt yrke och man lär sig mycket varje dag! Man blir behandlad som individen och de anpassar skolgången för individens behöv. Denna skola är rolig att gå på för att allt med min skolgång här är positiv. Man blir behandlad på rätt sätt och detta är världens bäst gy...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,6)
Baseras på 7 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Hudikgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill byta/börja
Jag vill komma på elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information