Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Hudikgymnasiet, i Hudiksvall
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik

Estetiska programmet – Musik

För dig som är intresserad av att skapa eller framföra egen och andras musik. Dina framtida yrken kan exempelvis vara musiker, musiklärare, musikproducent, studiomusiker eller låtskrivare. Eller så väljer du musik för att få en utbildning som ger dig högskolebehörighet samtidigt som du får hålla på med något som du gillar under gymnasietiden. Utbildningen har en individuell riktning där du väljer ditt instrument men där du sedan utvecklar dina kunskaper genom att spela med andra. Du får träna på ditt scenspråk och din förmåga att kommunicera med dina medmusiker och din publik. På Hudikgymnasiet är liveframträdanden och studioinspelningar viktiga verktyg i musikutbildningen. Både du som är erfaren musiker eller sångare och du som är nybörjare kan söka till vårt musikprogram.

Idrottsutbildning

På Hudikgymnasiet kan du kombinera studierna med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hudikgymnasiet?

Centralt läge

Bra schema

Skolmat med egen kock/närodlat

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Magnus Käller
13 mar 2014

Jag tycker att den här skolan är jättebra, det är en bra miljö att arbeta i, jättebra lärare och jättegod mat. Jag rekommenderar verkligen den här skolan. Om ni vill ha tre bra ...

Visa hela
2/5
452
19 maj 2013

Ledningen är korrupt och favoriserar vissa elever medans hatar på vissa. Det finns ingen förberedande inför skolan efter som tempot är allt för slött. Lärarna låter eleverna h...

Visa hela
Hudikgymnasiet
Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...

Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad