Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Estetiska programmet

Utbildningsinfo

MusikMusik

- Ett världsspråk

Estetiska programmet är programmet som ger dig det bästa från två världar. Du får utveckla din kreativa och skapande förmåga. Samtidigt skaffar du dig en bra grund för framtida möjligheter inom din estetiska bransch och andra områden. Du får högskolebehörighet vilket gör att du får många utbildningsval, efter gymnasiet.

Ljus, röst, rörelse och kroppspråk

På inriktningen Musik fokuserar vi på att utveckla din kommunikativa förmåga med musiken som uttryckssätt. På Hudikgymnasiet är liveframträdanden och studioinspelningar viktiga verktyg i musikutbildningen. Utbildningen har en individuell riktning där du väljer ditt instrument men där du sedan utvecklar dina kunskaper genom att spela med andra. Du får träna på ditt scenspråk och din förmåga att kommunicera med dina medmusiker och din publik.

Exempel på yrken:

  • Musiker
  • Musiklärare
  • Musikproducent
  • Studiomusiker
  • Kompositör
  • Låtskrivare
  • Egen företagare

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På estetiska programmet ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Magnus Käller
(5)
Jag tycker att den här skolan är jättebra, det är en bra miljö att arbeta i, jättebra lärare och jättegod mat. Jag rekommenderar verkligen den här skolan. Om ni vill ha tre bra år på gymnasiet så välj denna skola.
452
(2)
Ledningen är korrupt och favoriserar vissa elever medans hatar på vissa. Det finns ingen förberedande inför skolan efter som tempot är allt för slött. Lärarna låter eleverna ha rester. All planering är ur kass!!! Tro inte på allt bra du hör om skolan!!! Skulle vilja byta skola men skulle inte klara av det efter vad den här skolan har gjort ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.