Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Estetiska programmet

Utbildningsinfo

Grafisk Design

Drömmer du om att bli Art director eller Inspelningstekniker?

Grafisk design & layout

Tycker du om att arbeta med färg och form? Drömmer du om att bli grafisk desinger och jobba med layout? Då är Grafisk design & layout något för dig!

Grafisk design & layout ligger under Estetiska programmet med inriktning Estetik och media och är perfekt för dig som är konstnärlig och estetiskt lagd. På Grafisk design & layout får du kunskaper i grafisk formgivning och bild- och texthantering. Du får lära dig den grafiska arbetsgången från idé till färdig produkt.

Grafisk bild

På Grafisk design & layout får du också en utbildning i fotografisk bild. Genom att både få teoretisk och praktiska kunskaper om fotografiskt bildspråk kommer du utveckla kreativitet, social kompetens och problemlösningsförmåga.

Efter Grafisk design & layout på Hudikgymnasiet kan du studera vidare till:

 • Grafisk designer
 • Journalist
 • Illustratör
 • Fotograf
 • Projektledare
 • Originalare
 • Formgivare
 • Interactive designer
 • Art Director
 • Skribent
 • Egen företagare

Ladda ner programblad för Grafisk design & layout

Ljud- & Studioteknik

Ljud- och Studioteknik

Ljud- och studioteknik är inriktningen för dig som vill arbeta med ljud- och musik samt få högskolebehörighet. Vill du lära dig att producera din egen musikhit? Göra en podcast, lägga ljud till film eller lära dig att mixa dina eller andras studioinspelningar? Här får du möjlighet att använda din fantasi och skaparkraft för att leverera ljud-, musik- och studioproduktioner med hög kvalitet.

Efter Ljud- & Studioteknik på Hudikgymnasiet kan du studera vidare till:

 • Studiotekniker
 • Ljudtekniker
 • Musikproducent
 • Ljudproducent för film, radio och tv
 • Reklamproducent
 • Inspelningstekniker
 • Tekniker för scen och teaterproduktioner
 • Egen företagare

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På estetiska programmet ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.

Ladda ner programblad för Ljud- & studioteknik

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 4 recensioner.

Emma
(5)
Jag tycker att denna gymnasieskola är superbra tack vare de underbara lärarna, den goda maten, de rymliga och klotterfria lokalerna och de fina eleverna. Till skillnad från de flesta skolor är lärarna engagerade och nytänkande, de bryr sig verkligen om sina elever, på riktigt. Den goda maten är lagad på plats i vårat kök av Affe Kock och hans pe...
Visa hela
Ramona Ericsson
(4)
jag tycker att glada hudik gymnasiet är en väldigt bra skola med bra lärare, med med egna kockar och god och nyttig mat, ingen mobbing och bra relationer mellan lärare och elever. elever på glada hudik gymnasiet blir respekterade och väl omhändertagna. lärare och rektorer bryr sig om oss elever och är här för att ge oss en bättre framtid, dom b...
Visa hela
^^
(4)
Den här skolan är bra för just dig! Du får vara dig själv utan att bli dömd av andra elever och du får känna en otrolig gemenskap med alla elever samt lärare. Du får även chansen att läsa en grymt bra ledarskapsutbildning där du lär dig en hel del om dig själv.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.