Estetiska programmet, Estetik & media

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Estetiska programmet

Film

Estetiska programmet, Estetik & media

Om utbildningen

Estetiska programmet - Grafisk design

För dig som är intresserad av digital design, media och foto och som tycker om att jobba med färg och form. Dina framtida yrken kan vara grafisk formgivare, interactive designer, art director, fotograf, journalist m.m. Eller så väljer du Grafisk design för att kunna studera vidare efter gymnasiet samtidigt som du får hålla på med något du gillar. Som grafisk elev på Hudikgymnasiet får du utbildning i fotografisk bild och får lära dig att göra grafiska produkter i både digital och tryckt form. Under hela din utbildning kommer du att jobba med riktiga kunder och under ditt tredje år driver du en reklambyrå tillsammans med dina klasskamrater.

Ladda ner programblad

Ljud- & Studioteknik

Ljud- och studioteknik är inriktningen för dig som vill arbeta med ljud- och musik samt få högskolebehörighet. Vill du lära dig att producera din egen musikhit? Göra en podcast, lägga ljud till film eller lära dig att mixa dina eller andras studioinspelningar? Här får du möjlighet att använda din fantasi och skaparkraft för att leverera ljud-, musik- och studioproduktioner med hög kvalitet.

Efter Ljud- & Studioteknik på Hudikgymnasiet kan du studera vidare till:

  • Studiotekniker
  • Ljudtekniker
  • Musikproducent
  • Ljudproducent för film, radio och tv
  • Reklamproducent
  • Inspelningstekniker
  • Tekniker för scen och teaterproduktioner
  • Egen företagare

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På estetiska programmet ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Mental träning och Psykologi.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hudikgymnasiet?

Centralt läge

Bra schema

Skolmat med egen kock/närodlat

Idrott

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 4 recensioner.

Emma

Jag tycker att denna gymnasieskola är superbra tack vare de underbara lärarna, den goda maten, de rymliga och klotterfria lokalerna och de fina eleverna. Till skillnad från de flesta skolor är lärarna engagerade och nytänkande, de bryr sig verkligen om sina elever, på riktigt. Den goda maten är lagad på plats i vårat kök av Affe Kock och hans pe...

Visa hela
Ramona Ericsson

jag tycker att glada hudik gymnasiet är en väldigt bra skola med bra lärare, med med egna kockar och god och nyttig mat, ingen mobbing och bra relationer mellan lärare och elever. elever på glada hudik gymnasiet blir respekterade och väl omhändertagna. lärare och rektorer bryr sig om oss elever och är här för att ge oss en bättre framtid, dom b...

Visa hela
^^

Den här skolan är bra för just dig! Du får vara dig själv utan att bli dömd av andra elever och du får känna en otrolig gemenskap med alla elever samt lärare. Du får även chansen att läsa en grymt bra ledarskapsutbildning där du lär dig en hel del om dig själv.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från Hudikgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill byta/börja
Jag vill komma på elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information