Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall

Utbildningsinfo

Ekonomi på Hudikgymnasiet
Läs Ekonomi på Hudikgymnasiet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsvetenskap med inriktning på ekonomi och juridik. Det passar dig som vill ha en bred utbildning med högskolebehörighet och som vill lära dig mer om vårt samhälle och de ekonomiska system som styr myndigheter, företag och organisationer på såväl nationell som internationell nivå.

Inriktning Ekonomi

När du läser inriktningen Ekonomi får du de kunskaper du behöver för att kunna starta eget företag. Du lär dig om företagsekonomi, redovisning, marknadsföring, ledarskap och organisation.

  • Marknadsförare
  • Inköpare
  • Ekonom
  • Butikschef
  • Jurist
  • Advokat
  • Egen företagare
  • Administratör
  • Banktjänsteman
  • Revisor

Bli diplomerad gymnasieekonom!

På Hudikgymnasiet kan du numera bli diplomerad gymnasieekonom. Att vara diplomerad gymnasieekonom innebär att du som elev har de kunskaper som arbetsliv och högskola kräver. Som gymnasieekonom blir du anställningsbar och antagningsbar.

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På ekonomi-programmet ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Ledarskap och organisation, Sociologi och Psykologi.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet på Glada Hudikgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.