Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Barn- och fritidsprogrammet

Utbildningsinfo

Arrangörskap och fritidArrangörskap och Fritid

Barn- och fritidsprogrammet på Hudikgymnasiet är ett yrkesprogram för dig som vill jobba med människor och som vill jobba praktiskt med att organisera och leda samt få högskolebehörighet. Vill du ordna en stor sportturnering? Organisera en konsert eller lära dig att bli en uppskattad ledare för både barn och vuxna? Här får du möjlighet att använda din kreativitet och din framåtanda för att arrangera och organisera arrangemang och fritidsaktiviteter för människor.

Vårt Barn- och fritidsprogram har en profil mot arrangörskap och heter därför Arrangörskap och fritid.

Fritid & hälsa

Väljer du Arrangörskap och fritid har du en god grund för att arbeta professionellt med upplevelser, arrangemang och events men också med skola, omsorg och friskvård.

Exempel på framtida yrken:

 • Arrangör
 • Evenkoordinator
 • Projektledare
 • Idrottsplatspersonal
 • Aktivitetsledare
 • Barn- och ungdomsledare
 • Idrottsledare
 • Lärare
 • Hälsopedagog
 • Guide
 • Konferensvärd

15 veckors praktik

Ett viktigt inslag i utbildningen är det arbetsplatsförlagda lärandet – APL. Det betyder att du under 15 veckor kommer att praktisera på en eller flera arbetsplatser. Det kommer att utveckla dina yrkeskunskaper och du får en inblick i den bransch du har valt. Det är bra för att skapa kontakter och nätverka inom yrket samtidigt som du får testa dina kunskaper.

Ledarskapsutbildning

Alla elever på Hudikgymnasiet genomgår vår ledarskapsutbildning. När du tagit studenten hos kommer du därför att ha kunskaper med sig som ger ett försprång i arbetslivet. I ledarskapsutbildningen lär du dig om konflikthantering, grupprocesser, om att ge och ta konstruktiv feedback, hur man motiverar sig själv och andra och mycket annat. Genom ledarskapsutbildningen får du en ökad förmåga att förstå dig själv och din omgivning. Unika kunskaper som kommer att göra dig till bra ledare för dig själva och för andra.

På programmet Arrangörskap och fritid ingår ledarskapsutbildningen i kurser som Pedagogiskt ledarskap, Kommunikation och Psykologi.

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Idrottsutbildning

Hudikgymnasiet Idrottsutbildning

Från och med hösten 2019 kan du kombinera studier på Hudikgymnasiet med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Hudikgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet

Din ljusa framtid - börjar med motivation

Hudikgymnasiet är bättre än 99% av Sveriges gymnasieskolor på att få elever att nå sina mål. Det gör skolan genom den motivation som genomsyrar hela skolan. Det kommer att ge dig självkänsla och självförtroende, så du uppnår din fulla potential. Det är...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.