Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Hudikgymnasiet
Programinformation
Hudiksvall
Barn- och fritidsprogrammet

Film

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Barn och fritidsprogrammet

För dig som vill jobba med människor och med att organisera och att leda andra. Programmet passar både dig som vill jobba med barn och ungdomar och dig som vill jobba med träning, hälsa och friluftsliv. Utbildningen utvecklar dina kunskaper i pedagogik och ledarskap. Du behöver bara välja till en kurs så får du högskolebehörighet och kan läsa vidare efter gymnasiet. Som Barn- och fritidselev på Hudikgymnasiet har du flera praktiska kurser såsom Naturguidning och Aktiviteter och upplevelser och du har 15 veckor praktik under din utbildning.

Inriktning Fritid och hälsa

Inriktningen fritid och hälsa ger dig kunskaper om människors fritid och om olika fritids- och friskvårdsverksamheter. Du lär dig om människors hälsa och hälsofrämjande arbete inom kurser som Fritids och friskvårdsverksamheter, Träningslära och Hälsopedagogik.  Den förbereder dig för arbete inom fritids- och friskvårdssektorerna men ger dig också kunskap om hälsosamma livsval och praktisk erfarenhet av att organisera och leda aktiviteter.

Idrottsutbildning

På Hudikgymnasiet kan du kombinera studierna med din idrottssatsning. Du kan göra det som elev på alla våra program och i alla idrotter. Vi gör ett individuellt upplägg med dig utifrån din idrotts förutsättningar. Kravet är att du tillhör en idrottsförening och att du har en tränare som kan bedöma dina förmågor och kunskaper inom just din idrott. Upplägget innebär att du läser kurserna Idrott och hälsa 1-specialisering och Idrott och hälsa 2-specialisering som individuellt val och inom din idrott. I praktiken betyder det att ett antal timmar i veckan av lektionstid läggs på träning i din idrott under hela din gymnasietid. 

Ladda ner programblad

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Hudikgymnasiet?

Centralt läge

Bra schema

Skolmat med egen kock/närodlat

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Hudikgymnasiet

Hudikgymnasiet - mitt i Hudiksvall

Hudikgymnasiet är beläget på gågatan mitt i Hudiksvall. Nära till allt och fantastisk utsikt i nyrenoverade och ljusa lokaler. Skolan ligger ett stenkast från det centrala busstorget, perfekt för dig som pendlar från andra orter. Vår vision har alltid varit...


Läs mer om Hudikgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hudikgymnasiet

Drottninggatan 2
82430 Hudiksvall

 Visa telefonnummer
www.hudikgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Hudikgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill byta/börja
Jag vill komma på elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information