Visa gymnasium.se som: Mobil

Möt Rahma och Aleksander på Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Möt Rahma och Aleksander som läser Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet på Huddingegymnasiet. 

Rahma läser samhällsvetenskapsprogrammet på Huddingegymnasiet

Vad heter du och hur gammal är du?
- Jag heter Rahma Kahin och jag är 18 år gammal.

På vilken skola går du? Vilken utbildning/ vilket program? Vilket år?
- Jag läser mitt sista år på Huddingegymnasiet och går det samhällsvetenskapliga programmet.

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?
- Jag valde att läsa samhällsvetenskapliga programmet just för att det är en bred linje. Jag visste inte vad jag ville bli i nian så jag valde en linje som skulle ge mig många möjligheter i framtiden. Jag bestämde mig för att gå på Huddingegymnasiet just för att jag hade vänner som hade gått här tidigare och rekommendera skolan.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?
- Den samhällsvetenskapliga linjen är ett högskoleförberedande program. Där vi får lära oss om samhällsförhållanden i Sverige och i världen. Det som är speciellt med den inriktningen jag läser är att vi får läsa kurserna etnicitet och kulturmöten, internationella relationer och internationell ekonomi. Vår skola har precis börjat med formativ bedömning, något som gjort att det blivit lättare för oss elever att förstå vart vi ligger och veta hur vi ska förbättra oss samt nå de betyg vi vill ha.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?
- Lärarna är trevliga och kunniga i sina ämnen. Dem funkar som ett bra stöd för oss elever. Lokalerna är fräscha och öppna. Klasserna ser olika ut, just i min klass så finns det en skön och rolig stämning.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?
- Jag har många drömmar om framtiden och denna linje ger mig möjligheten att uppfylla var och en av dem. Just nu är mitt drömjobb att bli kriminaltekniker.

Tror du att du kommer att plugga vidare? I så fall vad och varför?
- Absolut! För att denna linje är högskoleförberedande och eftersom jag vet vad jag vill bli så finns det ingen anledning till att inte plugga vidare.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen? Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?
- Jag fick chansen att åka till Strasbourg i höstas och det var det roligaste jag har gjort under dessa tre år. Vi fick besöka Europaparlamentet samt Europarådet. Vi fick vara med på många aktiviteter och lära oss om mänskliga rättigheter samt demokrati.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?
- Jag rekommenderar skolan för att det är en trivsam skola där lärarna hjälper eleverna att uppnå målen de har. Eftersom jag läser samhällsvetenskapliga programmet på Huddingegymnasiet så får jag ta del av demokrati- och mänskliga rättighetsdagarna som skolan anordnar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aleksander Gast läser teknikprogrammet på HuddingegymnasietVad heter du och hur gammal är du? 
- Aleksander Gast heter jag och är 18 år gammal.

På vilken skola går du? Vilken utbildning/ vilket program? Vilket år?
- Jag studerar vid Huddingegymnasiet, Informations och Mediateknik, sista året/terminen.

Varför valde du ditt program/skolan? Varför passar programmet dig?
- Jag valde mitt program på grund av mitt brinnande intresse för datorer, teknologi och allt sorts media - från hemsidor till spel. Det går nästan inte att beskriva den känslan man får efter att ha tillverkat något från grunden och sedan se resultatet med egna ögon, det är nästan som om man är en Gud. Detta program är perfekt för mig då jag kan fortsätta mina studier på Universitet och plugga vidare till spelutvecklare som jag velat bli hela mitt liv.

Anledning till att jag valde Huddingegymnasiet var nog att när tiden för antagning till gymnasiet närmade sig visste jag inte vilken skola jag skulle välja, för mig var det helt irrelevant om det var en ny skola med fräscha lokaler eller om det var en äldre skola. Det som var mest viktigt för mig var nog att jag skulle ha en chans att utbilda mig till det jag vill. Så jag valde slumpmässigt. Efter att ha varit en del av skolan nu känner jag att slumpen tog rätt beslut och att jag inte skulle vilja gå någon annanstans än på Huddingegymnasiet.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?
- Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik är ett högskoleförbereddande program som ger grunder för vidare studier inom de tekniska och naturvetenskapliga områdena. Det vi läser riktar sig i själva verket på att utveckla och framställa en fungerande affärsidé i form av en webbplats eller applikation. Vi lär oss grunder för design och hur framtagande av idén går till. Vi försöker framställa synliga idéer d.v.s. att vi utvecklar något som man kan känna sig stolt över, något som ger dig en känsla av utveckling och ger drivkraften för framtiden. Självklart finns det prov, att tänka sig en skola utan prov är omöjligt, men det mesta handlar om personlig utveckling och de flesta inlämningar sker i form av kod som vi skriver under lektionstid eller eventuellt hemma på fritid.

Hur är lärarna och lokalerna? Klassen?
- Våra lärare är vad jag kallar för eliter, de bästa av sitt slag! De kämpar för oss som om de vore föräldrar. De bidrar med väldigt mycket positivt kraft och ger allt utav sina förmågor för att vi ska lyckas så bra som möjligt. De är inte bara våra lärare, de är våra pedagoger och vänner. De har pondus och mycket goda kunskaper i de ämnena som de lär ut.

Klasserna ser självklart olika ut, det beror på var och en, vilken typ av energi den personen bär med sig in till klassen, men själva skolan ger ett positivt intryck på eleverna vilket skapar en väldigt bra stämning i alla klasser. Varje klass är speciell på sitt sätt så att säga.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka karriärmöjligheter/studiemöjligheter finns efter studenten?
- Teknikprogrammet är en väldigt bred linje, man kan i princip bli vad som helst både inom teknik och naturvetenskap, så länge man läser till de rätta kurserna. Själv försöker jag uppnå min dröm inom spelutveckling, om inte det fungerar kommer jag försöka att utbilda mig till webbutvecklare eller säkerhetstekniker. Eftersom Teknikprogrammet är högskoleförberedande program kan man studera vidare vid Högskolan eller Universitet, hamnar man rätt och har mycket kunskaper inom ett visst område kan man få jobb efter gymnasiet, trots det så rekommenderas det att studera vidare.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?
- Huddingegymnasiet gör det möjligt för eleverna att engagera sig i sin verksamhet och därmed bidra till att vi kan styra vår framtid både teoretiskt och praktiskt så att man känner av att man utvecklas och att man som vuxen själv tar ansvar för sin framtid.
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Huddingegymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin