Visa gymnasium.se som: Mobil

Carolina, Clara och Charalampos på Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Carolina på Huddingegymnasiet

Carolina, 16 år, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Varför valde du din utbildning och skola?

Skolan valde jag för att den ligger ganska nära där jag bor och att Huddingegymnasiet ger många olika valmöjligheter. Man kan tex välja samhällsvetenskap med profil idrott om man är intresserad av det vilket gör skolgången mycket roligare. Jag personligen tycker att programmet jag går passar mig eftersom psykologi är ett intressant ämne som många tycker är roligt. 

Berätta lite mer om din utbildning!

På mitt program, SaBetP, arbetar vi mycket med hur människan fungerar, om olika kulturer och samhället. Man fördjupar sig tex inom samhället och dess strukturer. Vi arbetar ganska intensivt. Läraren kan ha en presentation och man lyssnar och ställer frågor mm. På andra lektioner kan vi få jobba med instuderingsfrågor och jobba i sin egen takt, vilket kan vara ganska skönt. Arbetssätten varierar mycket från lärare till lärare, vilket är bra. Då kan man hitta det sätt man själv lär sig bäst på. 

Hur är skolan?

Lärarna är väldigt förstående, de kan ta mycket hänsyn och finns alltid där om man skulle behöva hjälp. Lokalerna är stora och trevliga, man trivs att sitta i klassrummen.

Vad har du för drömjobb?

Mitt drömyrke just nu är något inom vård. Trots att jag inte går natur kan jag ändå plugga vidare, tack vare det individuella valet i åk 3. Samhällsvetenskapsprogrammet är ett ganska brett program som ger dig många valmöjligheter. Om man ångrar sig på slutet så har du iallafall en högskoleförberedande utbildning. 

Tror du att du kommer plugga vidare?

Yrket som jag strävar efter kräver att jag studerar vidare och dessutom är det alltid bra med så mycket utbildning man kan få. Utbildning ger dig bättre möjligheter och kunskap är något du har med dig hela livet. 

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Det roligaste vi gjort under utbildningen är nog presentationerna i kommunikation. Där fick vi göra en presentation och presenterar den tre gånger. För varje gång fick vi feedback och kunde förbättra det till nästa gång. Där lärde man sig otrolig mycket om hur man presenterar framför folk, men man fick även ta del av andras presentationer och lyssna på deras historier.

Varför skulle du rekommendera Huddingegymnasiet till andra?

Huddingegymnasiet är en ganska öppen skola. Det är stor gemenskap mellan lärarna och eleverna, vilket gör att man lär känna många nya människor. Miljön är även väldigt trevlig och lärarna gör skolgången mycket bättre.


Charalampos på Huddingegymnasiet

Charalampos Boumparis, 18 år, Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik

Varför valde du Teknikprogrammet på Huddingegymnasiet?

Jag valde att läsa teknikprogrammet för att det ger bra förutsättning inför framtiden. Programmet passar mig eftersom jag tycker att programmering och design är världens coolaste grejer. Jag har roligt varje dag i Huddingegymnasiet eftersom skolan skapar en stor gemenskap och trivsel.

Berätta om din utbildning!

I min utbildning läser vi mycket matematik och har kurser som till exempel digitalt skapande och webbserverprogrammering. Det roligaste med dessa kurser är att vi arbetar i projekt. Dessa projekt varierar från att skapa en logotyp, programmera och designa en webbplats samt jobba med videoredigering. Vi jobbar mest med datorer i skolan och dessa projekt gör att vi kan använda vår kreativitet och problemlösningsförmågor.

Hur är lärarna på skolan?

Alla vår lärare är högutbildade. De är hjälpsamma och har alltid tid för oss.

Vilket är ditt drömjobb?

Teknikprogrammet ger grunden till att plugga vidare. Vi kan söka vidare till en civilingenjörsutbildning direkt efter studenten. Programmet ger karriärmöjligheter i till exempel teknisk utveckling och datorer.

Tror du att du kommer studera vidare?

Jag vill plugga vidare. Det finns många möjligheter för mig efter gymnasiet och jag har inte bestämt mig än.

Vad är det roligaste du gjort under din utbildning?

Varje dag händer något roligt och oväntat. Det bästa under utbildningen har varit de studiebesök vi har gjort tillsammans med alla årskurser.

Varför skulle du rekommendera Huddingegymnasiet till andra?

Jag skulle rekommendera Huddingegymnasiet framför allt för gemenskapen och trivseln skolan skapar. Vi har väldigt kunniga och trevliga lärare och gör många roliga saker tillsammans.


Clara på Huddingegymnasiet

Clara, 17 år, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Varför valde du din utbildning?

Jag valde Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning psykologi då människors beteende och tankesätt intresserar mig. Dessutom så är det här programmet väldigt brett. Så det är en väldigt bra linje att gå om man inte vet vad man vill utbilda sig till än.

Berätta lite mer om din utbildning!

Vår utbildning handlar mycket om människan, människans beteende och tankesätt. Nu i tvåan läser vi ämnen såsom psykologi, etnicitet och kulturmöten. Sen i trean kommer vi bland annat läsa kriminologi, sedan kommer vi även lägga till enskilda val. Enligt mig har vi lagom mycket prov, i de flesta fall får vi även vara med och bestämma datum som passar oss. På lektionerna får vi arbeta på olika sätt. Bland annat grupparbeten, presentationer och ibland har vi även debatter.

Hur är skolan?

Vi har väldigt bra lärare. Självklart har man alltid dem man tycker om mer men överlag är alla väldigt duktiga på sina jobb och bryr sig om sina elever. Vi har hyfsat stora och många lokaler, dock så har vi inte så många grupprum. Vår klass har en väldigt bra gemenskap och alla respekterar varandra.

Vad har du för drömjobb?

Mitt drömjobb är antingen kriminolog eller socionom. Med tanke på att Sam-programmet är brett får man tillgång till väldigt många utbildningar efter gymnasiet. Exempelvis kan man utbilda sig till psykolog, socionom eller jurist.

Tror du att du kommer plugga vidare?

Jag kommer absolut att plugga vidare eftersom att jag vill utbilda mig till antingen kriminolog eller socionom. Dessutom så går jag ett högskoleförberedande program och måste plugga vidare för att kunna utbilda mig till mitt drömyrke.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Det roligaste jag har gjort under utbildningen är nog våra kommunikationspresentationer från årskurs 1.

Varför skulle du rekommendera Huddingegymnasiet till andra?

Jag skulle rekommendera skolan till andra då det för det för det första är en väldigt bra sammanhållning i skolan både mellan elever och lärare.

Vi har en väldigt bra frukost som jag skulle rekommendera starkt till att gå på. Vi har oftast bra luncher, annars har vi tillgång till cafeterian som ligger mittemot matsalen. Där är det både bra och billiga priser och ett stort utbud. Dessutom ligger skolan väldigt bra till då det är nära till Huddinge centrum, där går det väldigt många bussar och pendeltåg både mot centralen och mot Södertälje.

Jag skulle rekommendera sam programmet just för att det är så brett och man får tillgång till många utbildningar efter gymnasiet. Dessutom läser man roliga och intressanta ämnen som skiljer sig ifrån grundskolan.Läs mer om Huddingegymnasiet

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Huddingegymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin