Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Huddingegymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

NIU i Fotboll på Huddingegymnasiet i samarbete med Hammarby Fotboll och Huddinge IF

På Huddingegymnasiet har du möjlighet att förena dina gymnasiestudier med din idrottssatsning. Vi är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) för fotboll. Det betyder att utbildningen är sanktionerad , certifierad och godkänd av skolverket och tillhörande idrottsförbund. Utbildningen sker i samarbete med Hammarby Fotboll och Huddinge IF.

Utbildningens upplägg

Elitfotbollsgymnasiet (NIU) vänder sig till dig som vill göra en riktig elitsatsning i fotboll samtidigt som du vill klara av dina gymnasiestudier. NIU i Fotboll på Huddingegymnasiet sker i samarbete med Huddinge IF och du tränar på konstgräs på Källbrinks IP eller inomhus i Huddingehallen. Du har även tillgång till gymmet för rehabilitering och fysträning.

NIU vänder sig till dig som brinner för din idrott och vill kombinera en elitsatsning med studier där målet hos oss är att bli behörig att söka till högskola eller universitet. NIU innebär att du inom ramen för programfördjupning och individuella valet läser 400p i kurserna Idrottsspecialisering 1, 2 och 3 och Tränings- och tävlingslära 1.

Program du kan läsa tillsammans med NIU på Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet har av Svenska fotbollsförbundet certifierats för att få starta ett Fotbollsgymnasium (NIU= Nationellt godkänd idrottsutbildning) inom Naturvetenskapsprogrammet – inriktning Naturvetenskap, Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning Beteendevetenskap, Ekonomiprogrammet – inriktning Ekonomi och Juridik, Teknikprogrammet – inriktning Informations- och medieteknik samt Barn- och fritidsprogrammet (Sågbäcksgymnasiet).

Ansökan till fotbollsgymnasiet

Din ansökan kommer att ske i 2 steg. Du söker via en blankett som finns på Huddingegymnasiets hemsida. Detta sker redan under hösten, så var ute i god tid med ditt gymnasieval. Du kallas sedan till en tryout, där du blir bedömd av skolans instruktörer och Stockholms Fotbollsförbund. I steg 2, när du fått besked om du är antagen, väljer du vilket program på Huddingegymnasiet du vill gå vid det ordinarie gymnasievalet i februari.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Fotboll

Som boende i samma kommun som Huddingegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Din gymnasieexamen beror på vilket program du väljer att kombinera med NIU Fotboll.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll så kommer skolan att kontakta dig.

Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Välkommen till Huddingegymnasiet

På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs vilket innebär en låg personalomsättning om en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan har som målsättning...


Läs mer om Huddingegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddingegymnasiet.se


Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Stjärnan1
(4)
Jag anser att huddingegymnasiet är ett ypperligt val av skola, speciellt om du som individ vill utmana dig själv och har som mål att komma någon vart i livet.
King
(4)
Jag skulle säga att huddingegymnasiet är en helt fantastisk skola! Jag rekommenderar denna skola till alla. Skolan har välutbildade lärare som är kunniga inom sina ämnen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Fotboll från Huddingegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag vill byta till Huddingegymnasiet
Info om NIU Basket
Info om NIU Fotboll
Info om NIU Ishockey
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Tune, Clara och Charalampos på H...
Huddingegymnasiet

Clara, Tune och Charalampos studerar alla tre på Huddingegymnasiet. Läs intervjuerna med dem där de berättar om sin utbildning och hur det är att studera på Huddingegymnasiet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: