Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Sjödalsgymnasiet har engagerade lärare som ställer upp

Gulda, Axel och Saga är alla 17 år gamla och läser Naturvetenskapsprogrammet på Sjödalsgymnasiet. Niklas, 18 år, går Samhällsvetenskapsprogrammet med en Internationell profil. Här nedanför kan du läsa mer om deras tid på Sjödalsgymnasiet.

Sjödalsgymnasiet

Gulda, Axel och Saga läser NaturvetenskapsprogrammetSjödalsgymnasiet

Gulda, Axel och Saga beskriver alla att de valde att läsa Naturvetenskapsprogrammet vid Sjödalsgymnasiet för att de gillar de naturvetenskapliga ämnena, det är en bred utbildning som ger högskolebehörighet och för att de hade fått ett bra intryck av skolan genom Öppet hus och annat de hört på förhand. Axel tillägger att det är bra lokaler, framförallt i kemi och fysik där det finns ett stort utbud av utrustning i laborationssalarna. Han gillar också att idrotten hålls i Storängshallen, som är en stor och väldigt fin friidrottshall i närheten av skolan.

Möjligheten att läsa profilen Beteendevetenskap på programmet var också något som lockade Axel att välja just Sjödalsgymnasiet. Det är också möjligt att läsa ett antal andra profiler på skolan.

Lärarna är engagerade och bryr sig om en

”Lärarna på Sjödalsgymnasiet är riktigt bra och de är alltid villiga att hjälpa dig om du frågar efter hjälp. Lokalerna är också bra”, säger Gulda .  ”I stort sett alla lärare jag har haft är bra. Är det något jag inte förstår så är det bara att fråga och jag kan alltid vända mig till en annan lärare eller klasskamrat och få en till förklaring”, säger Saga. ”Lärarna är engagerade. De bryr sig om sina elever och är intresserade av att det ska gå bra för alla", håller Axel med.

Alla tre kommer plugga vidare efter gymnasiet

Gulda, Axel och Saga kommer alla att plugga vidare efter gymnasiet, eftersom de har läst ett högskoleförberedande program. ”Mitt drömjobb är att bli läkare, för Läkare utan gränser. Efter studenten har jag alla karriärmöjligheter som finns. Det är därför det är så bra att välja Naturvetenskapsprogrammet, för du kan komma in i princip på alla utbildningar efteråt”, säger Gulda. ”Just nu skulle jag vilja bli arkitekt, men vi får se om det fortfarande känns aktuellt när jag tar studenten. Oavsett vad man vill bli måste man plugga vidare efter Naturvetenskapsprogrammet. Vi har inte utbildat oss till något yrke utan istället fått en bra grund till högre utbildning på universitet eller högskola”, säger Saga.

På frågan om vad det roligaste de har gjort under utbildningen har varit så tar Gulda upp ett minne om när de överraskade sin klassföreståndare med en jättestor tårta när han fyllde år. ”Han blev tårögd och berättade att ingen någonsin gjort något som detta för honom”, säger Gulda. ”Jag har kul varje dag med mina klasskamrater, det är svårt att peka ut en specifik sak”, tycker Saga.

”Sjödalsgymnasiet rekommenderar jag till alla. Inte nog med de bra lokalerna, lärarna, matsalen, Växthuset och så vidare, så finns det mycket stödlektioner i varje ämne”, säger Gulda. ”Naturvetenskapsprogrammet är jättebra om man tycker att NO-ämnena är roliga, men man måste vara beredd på att plugga. Utbildningen är väldigt bred och om man lyckas få bra betyg kan man bli nästan vad man vill. Sjödalsgymnasiet är bra för att man känner sig trygg med både lärare och elever”, berättar Saga. ”Jag skulle rekommendera Sjödalsgymnasiet eftersom det finns bra laborationssalar och bra lärare som bryr sig om en”, avslutar Axel.

Sjödalsgymnasiet-NiklasNiklas går Samhällsvetenskapsprogrammet

Niklas Dynesius, 18 år, går sista året på Sjödalsgymnasiet. Där läser han Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap och fördjupningen Internationalisering.

Många valmöjligheter

”Jag valde skolan för att jag hade fått den rekommenderad (den har ett väldigt gott rykte). Jag var också på informationskväll och på Öppet hus och gillade både stämningen och lärarna. Programmet passar just mig eftersom lärarna är väldigt duktiga på att hitta på olika typer av uppgifter som passar alla typer av elever. Inom de uppgifter vi får finns det alltid olika valmöjligheter. Jag tycker själv att det här är en av de viktigaste och mest värdefulla sakerna man kan få från en lärare; möjligheten att inom ett visst område få arbeta med det som intresserar en. Det gör en motiverad att jobba hårdare”, säger Niklas.

”Programmet fokuserar framförallt på att väcka diskussion om olika samhällsfrågor samt att ge eleverna mer kunskap om hur man för en diskussion om olika saker. Vi lär oss också mycket om hur internationella relationer via organisationer som FN och EU fungerar, samt vad det innebär att vara medlem i dessa organisationer”, berättar Niklas.

Bra lärare och klass

”Lärarna är nog det bästa på Sjödalsgymnasiet, de är engagerade, intresserade och är alltid lätta att prata med. Under den första terminen i trean hade jag det lite jobbigt då jag hade tagit på mig för mycket ansvar gällande olika saker. Då fick jag extremt mycket stöd av lärarna tills jag kom ur den situationen. Klassen jag går i är mångkulturell med en majoritet av killar där alla, både killar och tjejer, umgås med varandra.”, fortsätter Niklas

”Mitt nuvarande drömjobb är lärare på gymnasiet. Jag har haft tre underbara år på Sjödalsgymnasiet och jag har märkt att lärare har ett yrke där man får väldigt mycket tillbaka för det man gör”, säger han.

Rolig tid i gymnasiet

Niklas berättar att de har gjort mycket roligt under gymnasietiden. Specifikt nämner han temadagarna då hela klassen gör olika aktiviteter tillsammans, projektarbeten om den brittiska kolonialismen och Europaresan som de gjorde under höstterminen i tredje året. "Alla dessa saker har varit lärorika och sammanfogat klassen ännu mer”, tycker Niklas.

Niklas rekommenderar Sjödalsgymnasiet för luftiga och härliga lokaler, superbra lärare, trevliga elever och bra studiemiljö, i vilken studierna ofta kan anpassas till varje elevs intressen. Det är också en jättebra ledningsgrupp i skolan, och skolsystrar och SYV på skolan bryr sig otroligt mycket om elevernas välbefinnande. Med jämna mellanrum kör de kontrollrundor för att se att alla mår så bra som möjligt”, avslutar Niklas.Läs mer om Sjödalsgymnasiet

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjödalsgymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.