Idrottsutbildning (NIU), Styrkelyft

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
RIG / NIU
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-02

Film

styrkelyft

Om utbildningen

NIU Styrkelyft på Sjödalsgymnasiet i Huddinge

Vill du kombinera elitidrott med studier på gymnasienivå? Då är du välkommen att söka Sjödalsgymnasiets nationella idrottsutbildning NIU Styrkelyft.

NIU Styrkelyft vänder sig till dig som har ambitionen att nå nationell- eller internationell nivå i styrkelyft. Utbildningen går att kombinera med skolans alla program, och din styrkelyftsutbildning utgör 400 p av gymnasiekursernas sammanlagda 2 500 p. Det är fördjupningskurserna i de olika programmen och det individuella valet som ersätts av kurserna i specialidrotten styrkelyft.

I specialidrottskurserna får du en gedigen utbildning som bygger på fyra olika kurser: tränings- och tävlingslära 1 samt idrottsspecialisering 1 + 2 + 3. Din träning på skoltid leds av legitimerad idrottslärare och styrkelyftstränare. Träningsupplägget är individanpassat där du tränar på din nivå för att nå maximal utveckling i knäböj, bänkpress och marklyft. Målet med utbildningen är att du ska få utrymme och möjlighet att satsa på styrkelyft samtidigt som du genomgår en gymnasieutbildning som passar dig.

Sjödalsgymnasiet är den enda gymnasieskolan i Stockholmsregionen som erbjuder NIU Styrkelyft. På Sjödalsgymnasiet har vi mycket goda förutsättningar att erbjuda dig en bra styrkelyftsutbildning. Träningen äger rum i Storängshallens fullt utrustade gym, samt i Huddinge Styrkelyftsklubbs lokaler.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Styrkelyft, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Styrkelyft

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Behörighet

Ansökan till NIU Styrkelyft sker i två steg:

  1. Ansökan till styrkelyftsansvarig Matilda Vilmar.

  2. Ansökan till ett av skolans nationella program som du vill kombinera med styrkelyft. Denna ansökan görs som vanligt via gymnasieantagningen.

Uttagningar till NIU Styrkelyft bedöms utifrån färdighet och lämplighet och baseras på intervjuer. Det krävs en godkänd antagning i båda stegen för att börja NIU Styrkelyft.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Styrkelyft så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 28 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Styrkelyft från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information