Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Idrottsutbildning

Film

	Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Om utbildningen

NIU-Friidrott

Vill du nå elitnivå inom friidrott? På Sjödalsgymnasiet kan du kombinera högskoleförberedande gymnasiestudier med undervisning i friidrott på lektionstid!

Sjödalsgymnasiet bedriver Nationell IdrottsUtbildning (NIU) inom friidrott. Utbildningen kan kombineras med följande program:

 • Naturvetenskapsprogrammet (NA)

 • Samhällsvetenskapsprogrammet (SA) 

 • Teknikprogrammet (TE)

 • El- och energiprogrammet (EE)

 • Hantverksprogrammet (HV)

 • VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Som friidrottselev följer du din klass i något av ovanstående program på Sjödalsgymnasiet, med undantag att du ersätter programfördjupningskurserna och det individuella valet med 400p idrott. Du kommer att ha behörighet att söka samma högskoleutbildningar som om du följt ett vanligt nationellt program.

Utvecklas inom din idrott

NIU – den nationellt idrottsutbildningen i friidrott på Sjödalsgymnasiet riktar sig till dem som tränar och tävlar på elitnivå. Här får du arbeta med teknik, taktik och regler inom din idrottsgren. Du läser också idrottspsykologi, träningslära, tävlingsorganisation, idrottsskador samt etik. Kurserna och den personliga träningen sköts av friidrottstränare från Huddinge AIS, i samråd med din hemmatränare.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Idrottsutbildningen kan kombineras med följande högskoleförberedande program Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet - eller något av de yrkesförberedande programmet Hantverksprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet eller El- och energiprogrammet. 

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Friidrott

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Idrottsutbildningen kan kombineras med följande högskoleförberedande program Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Teknikprogrammet - eller något av de yrkesförberedande programmet Hantverksprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet eller El- och energiprogrammet. 

Behörighet

Så här gör du

 • Första steget är en ansökan till NIU-Friidrott, senast i mitten av december direkt via Friidrottsförbundet.

 • Andra steget är en ansökan till ett av skolans nationella program som du vill kombinera med friidrotten. Denna ansökan görs på vanligt sätt via Gymnasieantagningen. Det krävs godkänd antagning i båda stegen för att få börja.

 • Uttagningar till NIU Friidrott bedöms utifrån färdighet och lämplighet och baseras på tester och intervjuer. Det innebär att du kan bli antagen till NIU Friidrott om dina tester visar på goda förutsättningar att utvecklas för nationell elit.

 • Besked om antagning till NIU Friidrott får du i mitten på januari, så att du i februari kan göra ditt första gymnasieval utifrån den antagningen.

 • Ansökan till Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) 2022/23 görs senast 1 december 2021. 

  Ansökan till det eller de program på skolan du är intresserad av där NIU-plats anordnas görs på vanligt sätt med ansökan på www.gyantagningen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 28 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Henrik L

Lärde mig otroligt mycket på träningarna under tiden på sjödal med ledning av Fotte och kompani. Rekomenderas!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Friidrott från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information