Idrottsprofil (LIU), E-sport

Sjödalsgymnasiet
Programinformation
Huddinge, Stockholm
Idrottsprofil / LIU
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-02

Film

e-sport

Om utbildningen

Idrottsprofil E-sport - Kombinera idrott med studier

Från och med hösten 2021 kommer Sjödalsgymnasiet att erbjuda en e-sportsprofil. Dator- och TV-spel är sedan några år tillbaka den största underhållningsbranschen och e-sport är den snabbast växande sporten i världen. Som exempel kan nämnas att finalen i League of Legends hade fler tittare än NBA, NHL och Champions League och spelare på Youtube och Twitch har betydligt högre tittarsiffror än många traditionella TV-kanaler.

Sjödalsgymnasiets e-sportsprofil är för dig som ser spelandet som mer än ett tidsfördriv och vill ta ditt spelande till nästa nivå. Om du idag inte aktivt tävlar ska du vara inriktad och inställd på att pröva dina färdigheter mot andra i matcher och turneringar. Förutom en meriterad e-sportslärare som själv är aktiv kommer du även delvis att undervisas av en idrottslärare. För att klara av att spela på en hög nivå så måste du vara i form fysiskt. Därför ingår fysisk och mental träning. Det kan handla om att du tillsammans med idrottsläraren utformar ett träningsprogram, lär dig om kost och olika motionsformer eller om avslappning.

E-sportsprofilen innebär att du går ett vanligt gymnasieprogram men att du upp till tre gånger i veckan under dagtid tränar e-sport. Som elev på skolans e-sportsprofil kommer du ha samma möjligheter som andra elever att läsa fördjupningskurser som moderna språk, engelska 7 och högre matematikkurser som ger meritpoäng. Du behöver alltså inte göra avkall på varken ordinarie gymnasiekurser eller kurser som ger behörighet till högre studier utan du kommer att vara väl förberedd både för högre studier och för ett yrkesliv.

E-sportprofilen går att läsa på följande program:

  • Ekonomi – Ekonomi och entreprenörskap

  • Ekonomi – Juridik

  • Naturvetenskap – Naturvetenskap

  • Samhällsvetenskap – Samhällsvetenskap

  • Samhällsvetenskap – Beteendevetenskap

  • El och energi – Elteknik

  • Hantverk – Frisör

  • Hantverk – Barberare

Så här gör du
Om du vill gå E-sportsprofilen, sök till ett av ovanstående program på Sjödalsgymnasiet via gymnasieantagningen och anmäl dig sedan via formuläret.

Du kan redan idag läsa e-sport/gaming som individuellt val på skolan men om du är villig att satsa för att nå långt med ditt spelande kommer vi att ge dig goda förutsättningar att lyckas.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsprofil (LIU), E-sport , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsprofil (LIU), E-sport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsprofil (LIU), E-sport så kommer skolan att kontakta dig.

Sjödalsgymnasiet

Sjödalsgymnasiet 

Sjödalsgymnasiet ligger mitt i Huddinge, på promenadavstånd från pendeltågsstationen. Skolan har hela 28 års erfarenhet av att tillgodose elever med undervisning av hög kvalitet! Sjödalsgymnasiet är en skola som bryr sig om dig. Som elev förväntas du anstränga dig och...


Läs mer om Sjödalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sjödalsgymnasiet

Paradistorget 4
141 85 Huddinge

 Visa telefonnummer
www.huddinge.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsprofil (LIU), E-sport från Sjödalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sjödalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information