Visa gymnasium.se som: Mobil

Tune, Clara och Charalampos på Huddingegymnasiet

Huddingegymnasiet

Tune på Huddingegymnasiet

Tune, 18 år, Ekonomiprogrammet

Berätta om hur det är att gå på Huddingegymnasiet!

Här på HGY är det högt i tak, bra studiemiljö och det erbjuds inte bara en utbildning som är mycket givande utan också en rolig gymnasietid. 

Skulle du rekommendera HGY?

Jag skulle självklart rekommendera HGY, det är en trygg skola med engagerade och kompetenta lärare som alltid är hjälpsamma och trevliga. 

Hur är stämningen på HGY?

Stämningen på HGY är trygg och med klasskamrater som supportar och motiverar varandra blir gymnasiet både lättare och roligare

Tre skäl till att välja HGY!

  1. Lärarna och klasskompisarna.
  2. Bra studiemiljöer såsom tillgången till ett stort bra bibliotek, klassrum och lugna korridorer. 
  3. Bra skolmatsal som även erbjuder frukost. 

Berätta om något du tycker varit extra bra under utbildningen!

Det som har varit extra bra under min gymnasieutbildning är samarbetet mellan skolan och PWC, där man erbjuds att ta del av olika tävlingar och projekt under sina tre år på Huddingegymnasiet. Man kan även få möjligheten till en sommarpraktik hos dem. 


Charalampos på Huddingegymnasiet

Charalampos Boumparis, 18 år, Teknikprogrammet inriktning Informations- och medieteknik

Varför valde du Teknikprogrammet på Huddingegymnasiet?

Jag valde att läsa teknikprogrammet för att det ger bra förutsättning inför framtiden. Programmet passar mig eftersom jag tycker att programmering och design är världens coolaste grejer. Jag har roligt varje dag i Huddingegymnasiet eftersom skolan skapar en stor gemenskap och trivsel.

Berätta om din utbildning!

I min utbildning läser vi mycket matematik och har kurser som till exempel digitalt skapande och webbserverprogrammering. Det roligaste med dessa kurser är att vi arbetar i projekt. Dessa projekt varierar från att skapa en logotyp, programmera och designa en webbplats samt jobba med videoredigering. Vi jobbar mest med datorer i skolan och dessa projekt gör att vi kan använda vår kreativitet och problemlösningsförmågor.

Hur är lärarna på skolan?

Alla vår lärare är högutbildade. De är hjälpsamma och har alltid tid för oss.

Vilket är ditt drömjobb?

Teknikprogrammet ger grunden till att plugga vidare. Vi kan söka vidare till en civilingenjörsutbildning direkt efter studenten. Programmet ger karriärmöjligheter i till exempel teknisk utveckling och datorer.

Tror du att du kommer studera vidare?

Jag vill plugga vidare. Det finns många möjligheter för mig efter gymnasiet och jag har inte bestämt mig än.

Vad är det roligaste du gjort under din utbildning?

Varje dag händer något roligt och oväntat. Det bästa under utbildningen har varit de studiebesök vi har gjort tillsammans med alla årskurser.

Varför skulle du rekommendera Huddingegymnasiet till andra?

Jag skulle rekommendera Huddingegymnasiet framför allt för gemenskapen och trivseln skolan skapar. Vi har väldigt kunniga och trevliga lärare och gör många roliga saker tillsammans.


Clara på Huddingegymnasiet

Clara, 17 år, Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap

Varför valde du din utbildning?

Jag valde Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning psykologi då människors beteende och tankesätt intresserar mig. Dessutom så är det här programmet väldigt brett. Så det är en väldigt bra linje att gå om man inte vet vad man vill utbilda sig till än.

Berätta lite mer om din utbildning!

Vår utbildning handlar mycket om människan, människans beteende och tankesätt. Nu i tvåan läser vi ämnen såsom psykologi, etnicitet och kulturmöten. Sen i trean kommer vi bland annat läsa kriminologi, sedan kommer vi även lägga till enskilda val. Enligt mig har vi lagom mycket prov, i de flesta fall får vi även vara med och bestämma datum som passar oss. På lektionerna får vi arbeta på olika sätt. Bland annat grupparbeten, presentationer och ibland har vi även debatter.

Hur är skolan?

Vi har väldigt bra lärare. Självklart har man alltid dem man tycker om mer men överlag är alla väldigt duktiga på sina jobb och bryr sig om sina elever. Vi har hyfsat stora och många lokaler, dock så har vi inte så många grupprum. Vår klass har en väldigt bra gemenskap och alla respekterar varandra.

Vad har du för drömjobb?

Mitt drömjobb är antingen kriminolog eller socionom. Med tanke på att Sam-programmet är brett får man tillgång till väldigt många utbildningar efter gymnasiet. Exempelvis kan man utbilda sig till psykolog, socionom eller jurist.

Tror du att du kommer plugga vidare?

Jag kommer absolut att plugga vidare eftersom att jag vill utbilda mig till antingen kriminolog eller socionom. Dessutom så går jag ett högskoleförberedande program och måste plugga vidare för att kunna utbilda mig till mitt drömyrke.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Det roligaste jag har gjort under utbildningen är nog våra kommunikationspresentationer från årskurs 1.

Varför skulle du rekommendera Huddingegymnasiet till andra?

Jag skulle rekommendera skolan till andra då det för det för det första är en väldigt bra sammanhållning i skolan både mellan elever och lärare.

Vi har en väldigt bra frukost som jag skulle rekommendera starkt till att gå på. Vi har oftast bra luncher, annars har vi tillgång till cafeterian som ligger mittemot matsalen. Där är det både bra och billiga priser och ett stort utbud. Dessutom ligger skolan väldigt bra till då det är nära till Huddinge centrum, där går det väldigt många bussar och pendeltåg både mot centralen och mot Södertälje.

Jag skulle rekommendera sam programmet just för att det är så brett och man får tillgång till många utbildningar efter gymnasiet. Dessutom läser man roliga och intressanta ämnen som skiljer sig ifrån grundskolan.Läs mer om Huddingegymnasiet

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Huddingegymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin