Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Hornavanskolan
Programinformation
Arjeplog
Antal elever: cirka 10 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 165,0
    (medelvärde: 234,2) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Samhällsvetenskap - En inriktning på Samhällsvetenskapsprogrammet på HornavanskolanSamhällsvetenskapsprogrammet – alltid en högaktuell utbildning

På Hornavanskolans Samhällsvetenskapsprogram möter du ambitiösa och motiverade lärare vars mål är att ge dig tre spännande år om allt som samhällsvetenskapen står för. På inriktningen Samhällsvetenskap fördjupar du dig i fascinerande och ofta medryckande frågor som berör orättvisor bland människor, miljöförstörelse och viktiga förändringar i samhället. Oavsett om historia, genusvetenskap, politik eller ekonomi är ditt favoritområde så finns det något för dig på SA-programmet.

På Hornavanskolan är du i fokus!

Hornavanskolan är en liten och modern skola som tar vara på sina studenter – ingen glöms bort. I den stimulerande studiemiljön får du lära dig hur samhället ser ut och har sett ut i Sverige och i andra länder – och hur samspelet mellan individen, samhället och miljön påverkar den framtida utvecklingen av världen. Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap ger försmak på hur dina framtida studier på ett universitet eller en högskola kan se ut. Du förbereder dig främst för högre studier inom de samhällsvetenskapliga områdena.

Ett gymnasieprogram utformat efter högskolans krav

När du lär dig om strukturer i samhället och människors livsvillkor gör du det på ett professionellt sätt med hjälp av samhällsvetenskapliga metoder. Du tränar din idérikedom och din initiativförmåga, du lär dig att samarbeta med andra människor och att bli bättre på att skriva arbeten, tala inför andra och presentera dina åsikter. På så sätt blir övergången från gymnasium till universitet mycket enklare - Hornavanskolan ger dig de redskap som du har användning för i din senare utbildning och även i ditt framtida yrkesliv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Internat - elevboende på Hornavanskolan

Har du bestämt dig för att komma hit till Arjeplog för att studera?

Elever på Hornavanskolan erbjuds boende på skolans elevhem Stugan. Elevhemmet är beläget i närheten av skolan, badhuset, sporthallen och ridhuset.

I elevhemmet Stugan hyr du ett eget rum med dusch och wc. Rummen är möblerade, och det finns möjlighet till helpension under skoldagar. Här finns också ett gemensamt kök där du kan laga din egen mat.

Vill du veta mer om att bo elevhemmet Stugan kan du ringa föreståndaren, eller någon annan i personalen.

Välkommen hit!

För information om andra boendealternativ, kontakta kommunens bostadsförmedling, telefon 0961-143 01 (telefontid mellan 10-12 och 13-14,30).

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via Antagningskansliet i Arvidsjaur. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Fiskarvägen 4 933 33 Arvidsjaur
Telefon: 0960-156 72  
E-post: britt-mari.lindkvist@arvidsjaur.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hornavanskolan

Hornavanskolan – en naturskön skolmiljö i teknikens framkant

Hornavanskolan har ett vackert läge bredvid Sveriges djupaste sjö. Det är i Arjeplog som du hittar denna lilla men innovativa skola med ett starkt fokus på förnyelse och innovation. Skolans unika samarbete med den internationella bilindustrin ger dig möjlighet att...


Läs mer om Hornavanskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hornavanskolan

Strömvägen 23
938 32 Arjeplog

 Visa telefonnummer
www.hornavanskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Hornavanskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hornavanskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information