Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Holavedsgymnasiet, i Tranås
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 260,5)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 205,0
(medelvärde: 260,5)

Om utbildningen

Teknikprogrammet passar dig som intresserad av teknisk utveckling och ämnen som matte och fysik. Under programmets gång får du lära dig om tekniska processer och och hur teknikutvecklingen påverkar hela samhället.

Teknikprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och teknik på universitet eller högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilingenjör, programmerare och webbutvecklare.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Tranås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Tranås Kommun 57382 TRANÅS
Telefon: 0140-68522
Mejladress: holavedsgymnasiet@tranas.se
Holavedsgymnasiet
Gillesgatan 4
573 82 Tranås

Holavedsgymnasiet - bästa skolvalet - i kommunal regi

Holavedsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med vad det innebär av kvalité och trygghet. Till skolan kommer elever från Tranås, Ödeshög, Aneby, Boxholm och Ydre, men elever kommer också från en del andra kommuner. Skolan har ett brett utbildningsutbud, fräscha lokaler och hög...

Läs mer om Holavedsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad