Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Holavedsgymnasiet, i Tranås
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 248,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 248,9)

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill jobba med att bygga och underhålla hus och anläggningar. Under programmets gång får du lära dig hur du bygger säkert, rationellt och hållbart.

Undervisningen på bygg- och anläggningsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Tranås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Tranås Kommun 57382 TRANÅS
Telefon: 0140-68522
Mejladress: holavedsgymnasiet@tranas.se
Holavedsgymnasiet
Gillesgatan 4
573 82 Tranås

Holavedsgymnasiet - bästa skolvalet - i kommunal regi

Holavedsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med vad det innebär av kvalité och trygghet. Till skolan kommer elever från Tranås, Ödeshög, Aneby, Boxholm och Ydre, men elever kommer också från en del andra kommuner. Skolan har ett brett utbildningsutbud, fräscha lokaler och hög...

Läs mer om Holavedsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad