Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Hjalmar Strömerskolan
Programinformation
Strömsund
Antal elever: cirka 30 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 211,1) * statistik från 2019/20
handel

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & Service

Handels- och administrationsprogrammet ger dig grundläggande utbildning inom handels- och tjänstesektorn. Du får också kunskaper i att driva eget företag. Efter utbildningen kan du söka dig direkt ut i arbetslivet eller studera vidare.

Inriktning handel & service

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Utbildningen passar dig som vill börja arbeta direkt efter utbildningen eller fortsätta studera. Om du vill läsa in högskolebehörighet är det fullt möjligt genom att aktivt planera för de individuella valen. Utbildningen ska utveckla din färdighet i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.

På det här programmet får du

  • Utveckla din förmåga att handla på ett etiskt sätt i din kommande yrkesroll. Du får också kunskap om entreprenörskap och eget företagande.
  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Framtida yrken kan vara

  • Arbeten inom logistik och kundservice
  • Butikssäljare
  • Egen företagare
  • Försäljare/Inköpare
  • Marknadsförare
Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Hjalmar Strömerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Strömsund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
E-post: antagningskansliet@stromsund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...


Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hjalmar Strömerskolan

Myrgatan 4
83324 Strömsund

 Visa telefonnummer
www.hjalmar.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Hjalmar Strömerskolan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: