Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Hjalmar Strömerskolan, i Strömsund
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 211,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 211,1)

Om utbildningen

fordon

Fordons- och transportprogrammet, Transport

På fordons- och transportprogrammet du möjlighet att arbeta med maskiner och fordon i olika former, allt från att reparera till att transportera.

Inriktning transport

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta som till exempel mekaniker, yrkesförare, lager- eller terminalarbetare.

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om tekniken i olika fordon eller att hantera transporter. Inom området transport lär du dig att köra olika fordon, behandla transporter med hjälp av fordon och hantera gods på lager och i terminal.

På det här programmet får du

  • Utveckla din förmåga till självständig problemlösning.
  • Genom arbetsplatsförlagt lärande utveckla dina yrkeskunskaper och din yrkesidentitet. Du lär dig också förstå yrkeskulturen samt blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats.

Framtida yrken kan vara

  • Bilelektriker
  • Bilskadereparatör
  • Fordonstekniker
  • Kundmottagare
  • Lastbilschaufför
  • Truckförare
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömsund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
Mejladress: antagningskansliet@stromsund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hjalmar Strömerskolan
Myrgatan 4
83324 Strömsund

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...

Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Sponsrad