Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Hjalmar Strömerskolan, i Strömsund
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 200,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 200,4)

Om utbildningen

bygg

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Programmet riktar sig till dig som är intresserad av byggprocesser och tycker om att arbeta praktiskt. Du lär dig om byggnation och anläggning vid till exempel nyproduktion, ombyggnation och renovering. 

Inriktning husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som vänder sig till dig som är händig och vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

På det här programmet får du

  • Kunskaper om och färdigheter i byggnation och anläggning vid till exempel
    nyproduktion, ombyggnad och renovering.
  • Kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskap om branschens olika yrken och arbetsprocesser.
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömsund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
Mejladress: antagningskansliet@stromsund.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hjalmar Strömerskolan
Myrgatan 4
83324 Strömsund

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...

Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Sponsrad