Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Hjalmar Strömerskolan, i Strömsund
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 235,0
(medelvärde: 241,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 235,0
(medelvärde: 241,3)

Om utbildningen

barn fritid

Barn- och fritidsprogrammet

En utbildning för dig som är intresserad av pedagogik och vill arbeta med människor. Du lär dig att möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling. 

Inriktning pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. För att arbeta med människor krävs förmåga att kunna ta kontakt med olika individer ur olika grupper. Att vara kreativ, vilja lära sig att planera och organisera olika aktiviteter är andra förmågor som behövs.

På det här programmet får du

  • Utveckla dina kunskaper i pedagogik med målet att du kan möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.
  • Kunskap om människors hälsa och levnadsvanor. Du lär dig om olika former av hälsofrämjande arbete samt att kunna ta hänsyn till alla människors olikheter.

Framtida yrken kan vara

  • Examinerad barnskötare.
  • Programmet ger en bred pedagogisk utbildning som är en bra grund för olika arbeten med människor.
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strömsund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 520 833 24 Strömsund
Telefon: 0670-161 54
Mejladress: antagningskansliet@stromsund.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hjalmar Strömerskolan
Myrgatan 4
83324 Strömsund

Hjalmar Strömerskolan i Strömsund

Väljer du Hjalmar Strömerskolan blir du en av drygt 300 elever på något av skolans program. Gymnasieskolan invigdes 1970 och är den enda i kommunen. På Hjalmar Strömerskolan, Hjalmar, strävar man efter att hålla toppnivå på alla program. Alla elever har tillgång...

Läs mer om Hjalmar Strömerskolan och visa alla program.

Sponsrad