El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Herrgårdsgymnasiet, i Säffle
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 207,0)
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 207,0)

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se
Herrgårdsgymnasiet
Säffle Gård
66180 Säffle

Trygg gymnasieskola i Säffle

Herrgårdsgymnasiet i Säffle är en skola för dig som vill bli bäst och ha roligt under tiden! Här är man stolt över sin skola och jobbar mycket för att vidareutveckla den till en modern, trivsam, trygg gymnasieskola med bra undervisning. Jobbar...

Läs mer om Herrgårdsgymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Jonas
02 maj 2023
Gå inte el här

Dåliga lärare som inte orkar göra sina jobb och lära ut

Sponsrad