Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 220,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 180,0
(medelvärde: 220,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Få en bred utbildning på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning: beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö!

Är du intresserad av hur människor fungerar och hur vårt samhälle är uppbyggt? Vill du förstå varför människor beter sig på olika sätt, se samband och bakgrund till människors reaktioner och handlingar? Då är det här rätt inriktning för dig.

Att läsa Beteendevetenskap passar dig som vill arbeta med människor i framtiden och som har ett intresse för att förstå hur människan fungerar och agerar, som individ, i grupp, på lokal samt global nivå. Kanske drömmer du om att studera vidare till psykolog, personalvetare eller polis?

Inriktningen ger dig goda kunskaper i ämnen som psykologi, sociologi och pedagogik där vi studerar samspel mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Du lär dig om människors beteende och om samspelet mellan våra tankar, känslor och handlingar. Under utbildningen blandar vi teori med praktiska inslag som fältstudier och projektarbeten. Vi arbetar med mänskliga rättigheter och diskuterar hur du som person är en del av samhället.

Samhällsvetenskapsprogrammet - År för år

  • År 1 – Du står i centrum under första året. Genom att läsa psykologi får du lära dig om hur vi människor beter oss, känner och tänker. Mänskliga rättigheter står också på schemat och med klassen diskuterar du hur du som person är en del av samhället.
  • År 2 – Du läser psykologi och sociologi och studerar samspelet mellan kön, åldrar och individer av olika samhällsbakgrund. Här går samtalen även in på psykiska störningar och deras behandlingsmetoder. Du får också lära dig hur vårt beteende och hur vi ser på oss själva förändras i samspel med vår kultur, samhället och media.
  • År 3 – Gymnasiearbetet knyter ihop utbildning tillsammans med kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Genom att jobba ämnesövergripande och i projektform får du fördjupa dig inom det beteendevetenskapliga ämnet.

Framtida yrken

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap är en bred utbildning som förbereder dig för många olika yrken där du framför allt arbetar med människor. Psykolog, socionom, personalvetare, advokat och polis är några exempel på relevanta yrken. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

"För mig är det viktigt att gå på en skola där man känner sig trygg"

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Elin går Samhällsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö. Här berättar hon vad hon tyckte var viktigt när hon valde gymnasium, och vad hon vill bli i framtiden!

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter gymnasiet? Utbildningen i Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö är högskoleförberedande och ger dig behörighet till många olika samhällsvetenskapliga grundutbildningar efter gymnasiet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö ligger centralt i Malmö och har goda kommunikationsförbindelser. Vi vill ge dig underlag att växa, både på en kunskapsmässig nivå och som människa. Hos oss har du som elev stort inflytande, vi vet att det blir...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
2/5
Emma
31 okt 2018
Bytte efter en vecka :(

Började på Klara (hette då Hermods) i augusti 2018 på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Allt kändes jättebra på öppethus så valde att söka dit som mitt förstaval. Det ...

Visa hela
4/5
Linnea
20 mar 2017
Samhälle-beteende tjej

En tjej på 16 år som läser samhälle-beteende linjen på Hermods Gymnasium i Malmö. I helhet så är jag jättenöjd med skolan då vi har fantastiska lärare som bryr sig om oss och vå...

Visa hela
Sponsrad