Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Djursjukvård – Häst på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Den här utbildningen är designad för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för just hästar. Tillsammans med Evidensia Specialisthästsjukhus i Helsingborg har skolan i över tio år utvecklat den enda specifika djursjukvård- häst utbildningen som finns på gymnasiet. Den som tar examen här är efterfrågad på arbetsmarknaden!

Evidensia Helsingborg – ett av landets största djursjukhus

Skolans samarbetspartner Evidensia i Helsingborg är ett av landets två riktiga specialisthästsjukhus med operationer och akutintag dygnet runt. Under samtliga tre gymnasieår har du klinikutbildning inom flera områden. De områden som ingår är; vårdavdelning, poliklinik samt operation. Redan i årskurs 1 introduceras du på de olika klinikerna.

En utbildning – tre examen

Utbildningen är baserad på Naturbruksprogrammet som ger dig en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Alla inriktningar på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet ger dessutom möjlighet till grundläggande behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Den tredje examen du kan ta är Jordbruksverkets D9-examen, som ger dig möjlighet att få göra mer avancerade saker såsom att ta blodprov och ge injektioner, under din skoltid. Med den här examen blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden eftersom bristen på utbildad personal är stor inom det här området i Sverige.

Veterinär eller läkare i framtidsplanen?

Vill du bli veterinär eller läkare? Du kan du kombinera Djursjukvård Häst med skolans NA- block och bli direkt behörig (Områdesbehörighet A13) till studier som krävs för dessa yrken, i Sverige eller utomlands.

Efter studenten

Du kan välja om du vill gå direkt ut i arbete eftersom branschen skriker efter utbildad arbetskraft. Vill du hellre läsa vidare har du förutom grundläggande behörighet till högskola, dessutom behörighet till alla SLUs, Sveriges Lantbruksuniversitets, kandidatutbildningar. Med NA blocket kan du läsa de mest avancerade utbildningar som SLU har.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar hur deras tid på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djursjukvård: Häst så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

Vill du skugga oss en dag? Mejla andreas@ridgymnasiet.nuså bokar vi in en dag tillsammans. Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige...

Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad