Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs Djursjukvård – Häst på Helsingborgs Ridgymnasium

Den här utbildningen är designad för dig som vill arbeta med djursjukvård och har ett specialintresse för just hästar. Tillsammans med Regiondjursjukhuset Evidensia i Helsingborg har skolan i över 10 år utvecklat den enda specifika djursjukvård- häst utbildningen som finns på gymnasiet. Den som tar examen här är efterfrågad på arbetsmarknaden!

Evidensia Helsingborg – ett av landets största djursjukhus

Skolans samarbetspartner Evidensia i Helsingborg är ett av landets tre riktiga akutdjursjukhus med operationer och akutintag dygnet runt. Under samtliga tre gymnasieår har du klinikutbildning inom flera områden. De områden som ingår är; vårdavdelning, poliklinik samt operation. Redan i årskurs 1 introduceras du på de olika klinikerna.

En utbildning – tre examen

Utbildningen är baserad på Naturbruksprogrammet som ger dig en yrkesexamen inom djurens- hälso- och sjukvård. Alla inriktningar på HBRG ger dessutom grundläggande behörighet till högskolestudier efter gymnasiet. Den tredje examen du kan ta är Jordbruksverkets D9-examen, som ger dig möjlighet att få göra mer avancerade saker såsom att ta blodprov och ge injektioner, under din skoltid. Med den här examen blir du mycket attraktiv på arbetsmarknaden eftersom bristen på utbildad personal är stor inom det här området i Sverige.

Veterinär eller läkare i framtidsplanen?

Vill du bli veterinär eller läkare? Du kan du kombinera Djursjukvård Häst med skolans NA- block och bli direkt behörig (Områdesbehörighet A13) till studier som krävs för dessa yrken, i Sverige eller utomlands.

Efter studenten

Du kan välja om du vill gå direkt ut i arbete eftersom branschen skriker efter utbildad arbetskraft. Vill du hellre läsa vidare har du förutom grundläggande behörighet till högskola, dessutom behörighet till alla SLUs, Sveriges lantbruks Universitets kandidatutbildningar. Med NA blocket kan du läsa de mest avancerade utbildningar som SLU har.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Yrkesutgång: Tävlingsinriktning

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs mer Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Djursjukvård från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer