Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Plugga hästhållning/ridning på Helsingborgs Ridgymnasium

Utveckla dig inom Hästhållning-Ridning på Helsingborgs Ridgymnasium

Här har du som brinner för hästar och ridning och vill ha en riktigt bra utbildning möjligheter att utvecklas och bli professionell. Du kan välja mellan tre olika yrkesutgångar.

Tävlingsinriktning – Hoppning eller Dressyr

Ridande Groom

Stable Management.

Hästar med tävlingsmeriter

All utbildning, träning och coachning sker på skolans egna hästar som är utbildade och tävlade på olika nivåer, ända upp till svår klass. Skolan lägger stor vikt vid att utbilda för yrkeskompetens och inte hobbyverksamhet. Tävlingsinriktningens elever tävlar dressyr eller hoppning på skolans hästar med tränare från skolan som utbildar och coachar. Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för Hästskötare tar du inom skolans ram, där gäller det att göra  så bra ifrån sig som man bara kan,  det handlar ju om kvalitet och yrkesstolthet.

APL i Tyskland

Helsingborgs Ridgymnasium har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer av absolut världsklass i Tyskland som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till någon av våra APL-värdar: Stall Ramsbrock, som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och därtill tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband, i Elmshorn, som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar inom hoppsporten. Eller varför inte ta en tur till Rolf-Göran Bengtsson i Breitenburg, där HBRG som enda gymnasieskola har ett exklusivt utbildnings samarbete.

Efter studenten

Flera av skolans studenter har startat sin internationella karriär efter gymnasiet. Skolan har ofta förfrågan från utlandet efter tidigare studenter som vill jobba professionellt utomlands inom hopp- och dressyrsporten. Att gå på HBRG är att starta en utlands- karriär. Väljer du att stanna i Sverige kan du välja att jobba inom hästnäringen eller studera vidare. Alla elever läser grundläggande högskolebehörighet i sin yrkesexamen på HBRG. Därutöver har man som elev särskild behörighet till SLUs alla kandidatutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Yrkesutgång: Tävlingsinriktning

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs mer Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: