Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet
Hästhållning

Om utbildningen

Våra skolhästar är sporthästar

Helsingborgs Ridgymnasium är en yrkesutbildning och förbereder våra elever på ett sådant sätt att de ska kunna ta ett jobb i ett stall på hög intenationell nivå. De hästar du möter i vårt stall är sporthästar och inte hästar av varianten vanlig ridskola. Kika i galleriet för en kort presentation av våra helt underbara hästar.

Hästar med tävlingsmeriter

All utbildning, träning och coachning sker på skolans egna hästar som är utbildade och tävlade på olika nivåer, ända upp till svår klass. Skolan lägger stor vikt vid att utbilda för yrkeskompetens och inte hobbyverksamhet. Tävlingsinriktningens elever tävlar dressyr eller hoppning på skolans hästar med tränare från skolan som utbildar och coachar. Svenska Ridsportförbundets yrkesexamen för hästskötare tar du inom skolans ram, där gäller det att göra  så bra ifrån sig som man bara kan,  det handlar ju om kvalitet och yrkesstolthet.

Tävlingsryttare

Är du en av dem som vill satsa på att skapa dig en egen karriär som ryttare på professionell nivå? Är det hoppning eller dressyr som lockar? På Helsingborgs Ridgymnasium kan du, om du jobbar hårt, bli antagen till spetstruppen. Eleverna i spetstruppen koncentrerar sig enbart på en häst var under sista läsåret som de tränar och tävlar på.

Hästskötare / Groom

Vill du kanske vara den som alltid ser till att sporthästen alltid är i toppskick och redo att visa upp sig på tävlingsbanan. Du kan vara den person som vet hur ryttaren och hästen vill ha allting när det är tävling. Du är en trygghet för hästen i främmande miljöer och ser till att rutiner följs såväl hemma i stallet som på tävlingsbanan. Du ser genast om något inte är bra med dina sköthästar.


Stallmanagement

Du är den människa som stallägaren eller tävlingsryttaren tryggt kan lämna över sina hästar till under tiden som ryttaren ligger ute på tävling. Du kan fatta kloka beslut och tar ansvar för stallet på alla sätt, så att hästarna som är kvar hemma i stallet mår bra och är redo för arbete när det behövs.


Kombinera med NA

Dessutom kan du som vill kombinera NA med ridning genom att läsa inriktningen NA-rid.
Hästinriktningen ger dig alla möjligheter att utvecklas tillsammans med skolans hästar. På Ridgymnasiet rider eleverna på skolans välutbildade och välstammade hästar som har olika ålder och utbildningsnivåer upp till svår klass. Vår personal är både välutbildad och kunnig, de ansvariga Dressyr- och hopptränarna har egna såväl nationella som internationella tävlingsmeriter. Vårt läge på Helsingborgs ridanläggning är idealiskt. Här hålls varje år några av de större tävlingarna nationellt.


Efter studenten

Flera av skolans studenter har startat sin internationella karriär efter gymnasiet. Skolan har ofta förfrågan från utlandet efter tidigare studenter som vill jobba professionellt utomlands inom hopp- och dressyrsporten. Att gå på HBRG är att starta en utlandskarriär. Väljer du att stanna i Sverige kan du välja att jobba inom hästnäringen eller studera vidare. Alla elever läser grundläggande högskolebehörighet i sin yrkesexamen på HBRG. Därutöver har man som elev särskild behörighet till SLU:s alla kandidatutbildningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer