Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Business Management

Läs Business Management och Ledarskap (BML) på Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Visste du att 70 % av alla kvinnliga chefer och företagsledare har sin bakgrund bland hästarna i stallet? Det visar i alla fall forskning gjord av Lena Forsberg - Luleå tekniska universitet. Business management- och ledarskapsprofilen, BML, innehåller blocken med företagsekonomi från ekonomiprogrammet, samt entreprenörskap och företagande från naturbruksprogrammet. Framtidens ledarskap ser annorlunda ut än det gjort tidigare, nu och framöver krävs hållbar utveckling och en klok användning av våra gemensamma globala naturresurser. Miljö och klimat kommer att ha allt större betydelse inom näringslivet framöver.

Du kombinerar BML-inriktningen med ridning. Du rider då tillsammans med skolans elever som går hästhållning/ridning. 

Driv ett riktigt företag

Skolans BML elever driver också företagsamhet på riktigt genom att starta UF-företag. I utbildningen ska man vara ute på olika arbetsplatser för att lära sig om företagande i det verkliga livet. En chans att knyta kontakter för framtiden, för att se och lära hur det är inom just den bransch som du kommer att vara en del av.

APL i Tyskland

Rid- och Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer i absolut världsklass som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till bl.a Stall Ramsbrock som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och många tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband (förbundet) i Elmshorn som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar. 

Efter studenten

Den examen du tar inom BML är ”dubbel”. Du tar en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidare studier efter gymnasiet. I denna inriktningsprofil får du dessutom särskild behörighet till polis, jurist och civilekonom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Tävlingsinriktning på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Nellie och Vilma berättar hur deras tid på Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Business management & ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Södra kyrkogatan 1
25223 Helsingborg

Vill du skugga oss en dag? Mejla andreas@ridgymnasiet.nuså bokar vi in en dag tillsammans. Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige...

Läs mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Stella
15 dec 2021
Bästa skolan!

Kul att kombinera vanlig skola och att va i stallet!

4/5
Anonym
15 dec 2021

Jag har valt att gå företagsekonomi (BML) med hästhållning. Det är en väldigt liten skola till ytan och lite trångt men undervisningen blir inte påverkad av det. God mat och tre...

Visa hela
Sponsrad