Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Plugga naturvetenskap/ridning på Helsingborgs Ridgymnasium

Kombinera Naturvetenskap och Ridning på Helsingborgs Ridgymnasium

Vill du både rida och satsa på en akademisk karriär? Då är detta den inriktning du ska välja. På Helsingborgs Ridgymnasium kan du läsa naturbruksprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samtidigt utbildas inom ridning.

Inriktningsprofil Naturvetenskap och ridning

Här kommer du att få läsa samtliga ämnen och kurser som ingår i naturvetenskap för högskola och universitet (behörighetsområde A13). Detta betyder att Biologi, Kemi, Fysik samt Matematik läses i stor omfattning. Naturbrukets praktiska kurser med innehåll som djurens beteende, hjärt-lungräddning, brandskydd, traktorkörning och framförallt ridning gör att skoldagen blir varierande och du orkar med teorin på ett bättre sätt.

APL i Tyskland

Helsingborgs Ridgymnasium har under många år byggt upp ett nätverk av aktörer i absolut världsklass som skolan samarbetar med. Under minst tre veckor har du möjlighet att få komma till bl.a Stall Ramsbrock som har runt 1000 hästar och fem ”reitmeisters” och många tyska beridaraspiranter. Holsteiner Verband (förbundet) i Elmshorn som är ägare till Casall, Clarimo och en hel rad andra världshingstar. Eller varför inte en tur till Rolf-Göran Bengtsson i Breitenburg, där HBRG har ett exklusivt samarbete.

Veterinär eller Läkare?

Denna inriktning är perfekt för dig som siktar mot studier till läkare eller veterinär. Alla kurser som krävs för att bli behörig till dessa studier ingår. Flera som tagit studenten hos HBRG är i dag färdigutbildade veterinärer, läkare eller ingenjörer.

Efter gymnasiet

Du som gått denna inriktning har förutom yrkesexamen från naturbruksprogrammet både grundläggande behörighet till högskolan samt den särskilda behörigheten A13. Med denna behörighet kan du studera vidare till alla naturvetenskapliga universitetsutbildningar som finns. I Sverige eller Europa. Allt fler studenter från Helsingborgs Ridgymnasium väljer att studera på något universitet i Europa. Veterinärexamen från flera Europeiska länder gäller också direkt i Sverige. Intervju och uttagningstest gör man i så fall först på någon plats i Sverige.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Helsingborgs Ridgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Yrkesutgång: Tävlingsinriktning

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs mer Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Naturvetenskap från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: