Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur: Business management & ledarskap

Helsingborgs Ridgymnasium
Programinformation
Helsingborg
Naturbruksprogrammet

Om utbildningen

Business-management och ledarskap

Läs Business Management och Ledarskap (BML) på Helsingborgs Ridgymnasium

Siktar du mot en framtida chefs- eller ledarkarriär? Då passar denna inriktningsprofil perfekt för dig. Visste du att 70 % av alla kvinnliga chefer och företagsledare har sin bakgrund bland hästarna i stallet. Det visar i alla fall ny forskning från Luleå tekniska universitet! Business management och ledarskapsprofilen är den nyaste på Helsingborgs Ridgymnasium och innehåller blocken med Företagsekonomi från Ekonomiprogrammet samt Entreprenörskap och ledarskapsutbildning från Naturbruksprogrammet. Framtidens ledarskap ser annorlunda ut än det gjort tidigare, nu och framöver krävs hållbar utveckling och en klok användning av våra gemensamma globala naturresurser. Miljö och klimat kommer att ha allt större betydelse inom näringslivet framöver.

Du kan kombinera ledarskapsutbildning med ridning eller djurkunskap

Du rider då tillsammans med skolans elever som går hästhållning/ridning eller läser om djurens beteende och skötsel. Polisens hundförare är en av skolans samarbetspartner inom denna inriktning vilket låter riktigt spännande!

Driv ett riktigt företag

Skolans BML elever driver också företagsamhet på riktigt. Just nu startar eleverna i årskurs 2 upp sin egen webb- butik. I utbildningen ska man vara ute på olika arbetsplatser för att lära sig om företagande i det verkliga livet. En chans att knyta kontakter för framtiden, för att se och lära hur det är inom just den bransch som du kommer att vara en del av.

Efter studenten

Den examen du tar inom BML är ”dubbel”. Du tar en yrkesexamen och blir samtidigt behörig till högskolan för vidare studier efter gymnasiet. I denna inriktningsprofil får du dessutom särskild behörighet till Polis, jurist och civilekonom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Business management & ledarskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Business management & ledarskap

Som boende i samma kommun som Helsingborgs Ridgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Yrkesutgång: Tävlingsinriktning

Tävlingsinriktning på Helsingborgs Ridgymnasium

Läs mer Helsingborgs Ridgymnasium

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Business management & ledarskap så kommer skolan att kontakta dig.

Helsingborgs Ridgymnasium

Helsingborgs Ridgymnasium

På skolan varvas teori med praktik för bästa resultat. Det unika läget på Helsingborgs Ridanläggning ger stora möjligheter till att växla mellan vanliga skolämnen och hästkurser. På HBRG ingår både yrkesexamen och högskoleförberedande behörighet GRB. Till skolan dagspendlar elever från...


Läs mer om Helsingborgs Ridgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Helsingborgs Ridgymnasium

Depågatan 128
25464 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ridgymnasiet.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur: Business management & ledarskap från Helsingborgs Ridgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Helsingborgs ridgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tävlingsinriktning på Helsingbor...

Nellie och Vilma berättar strax innan studenten hur deras tid på Helsingborgsridgymnasium har varit. Både Nellie och Vilma har haft tävlingsinriktning som sin yrkesutgång. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: