VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 223,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 192,5
(medelvärde: 223,8)

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet passar dig som vill jobba med tekniska system för värme, ventilation, vatten och avlopp i byggnader. Under programmets gång får du lära dig att installera, reparera, felsöka och underhålla dessa system.

Undervisningen på VVS- och fastighetsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis fastighetstekniker, VVS-montör och kyl- och värmepumpsmontör.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se
Helsingborgs Lärlingsgymnasium
Järnvägsgatan 14
25278 Helsingborg

Helsingborgs Lärlingsgymnasium

Under din studietid har du en fot i arbetslivet och en i skolan vilket innebär att du både får en yrkesexamen och kontakt med arbetslivet. När du tar studenten har du fått kontakt med arbetslivet och arbetslivserfarenhet, vilket ger dig...

Läs mer om Helsingborgs Lärlingsgymnasium och visa alla program.

Sponsrad