Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Hässleholms Tekniska skola
Programinformation
Hässleholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 233,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Lär dig om Handel och service på Hässleholms Tekniska skola

Handels- och administrationsprogrammet är utbildningen för dig som är serviceinriktad, vill jobba med människor och personliga kontakter. Entreprenörskap genomsyrar utbildningen. Du får en yrkesexamen och erbjuds grundläggande behörighet till högskolestudier.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Vi ger dig en bred utbildning med många olika kompetenser, som gör dig intressant för arbetsmarknaden. Hos oss lär du dig att arbeta serviceinriktat, att stärka din entreprenöriella förmåga och att utveckla din sociala kompetens. Vi arbetar bland annat med projekt. Du får möjligheten att starta och driva ett eget UF-företag.

Handel och service

Här utvecklar du din förmåga att marknadsföra, köpa och sälja varor och tjänster både i butik och över nätet. Du lär dig att bli en duktig säljare som arbetar målinriktat och lyssnar till kundernas behov. Här använder du din egen lånedator för att lära dig grunderna i hur du startar och utvecklar din nätbutik.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

På handels- och administrationsprogrammet genomför du 15 veckors Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) på olika företag under din utbildning. Du har din APL i årskurs 2 och 3. Här får du möjlighet att utveckla din förmåga att möta människor och fördjupa dina yrkeskunskaper.

Programspecifik information

Hos oss på HA-programmet utvecklar du din servicekänsla, kompetens och framåtanda både i och utanför skolan. Du arbetar ofta i projektgrupper med att lösa konkreta problemställningar inom olika teman.

Entreprenörskap och företagsanda

Detta är en av åtta nyckelkompetenser som är nödvändiga för att klara av arbetsmarknadens krav. Hos oss utvecklar vi dig genom att du enskilt eller i samarbete med andra tar itu med problem och finner lösningar, går från tanke till handling och förverkligar idéer. Entreprenörskap är att se möjligheter och att gå från tanke till handling. Genom att driva ett eget UF-företag utvecklar du dina styrkor och din entreprenöriella förmåga (www.ungforetagsamhet.se).

Efter handels- och administrationsprogrammet

Efter din utbildning kan du söka arbete inom bl a kundservice och redovisning/ekonomi, inköp, försäljning eller logistik.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Individuellt val

Idrottsutbildning, NIU 

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, NIU, i fotboll med ditt program. Om du även vill läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, så måste du kontakta en studie- och yrkesvägledare för samtal kring din studieplan, eftersom du måste läsa utökat gymnasieprogram. Det är rektor som beslutar

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Hässleholms Tekniska skola söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Hässleholms Tekniska skola

HTS logo

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

Hässleholms Tekniska skola är den största gymnasieskolan i Hässleholm. HTS har ett nära och utvecklat samarbete med arbetsliv, högskolor och universitet i regionen. Skolan ligger centralt med bara fem minuters gångväg till tåg- och busstationen i Hässleholm, som är en...


Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hässleholms Tekniska skola

Stobygatan 7
28139 Hässleholm

 Visa telefonnummer
www.hassleholm.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Hässleholms Tekniska skola, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till HTS
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: