Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpteknik

Härnösands gymnasium
Programinformation
Härnösand
Antal elever: cirka 50 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 199,6) * statistik från 2021

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet inriktning Kylmontör

Vill du jobba i en spännande bransch med stor efterfrågan på utbildad personal? Väljer du VVS montör eller Kylteknik får du vara med i spännande processer där installationer och service är vanliga inslag.

Du får bland annat lära dig att installera och utföra service på ett modernt värmesystem eller kylsystem.

På VVS- och Fastighetsprogrammet varvas teori, laborationer och praktiska moment med en lång arbetsplatsförlagd utbildning som ger dig nyttiga erfarenheter inför arbetslivet.

Ackrediterat testcenter

Vi på Härnösands Gymnasium är ett ackrediterat testcenter för FAVAL och erbjuder validering mot yrkesrollerna fastighetsskötare, fastighetsvärd och fastighetstekniker.

Inriktning Kylmontör

Som VVS / Kylmontör kan du arbeta med service, med ombyggnader och på nybyggen. Om du jobbar med service har du en servicebil med de verktyg och delar som du behöver för att utföra jobbet. En VVS / Kylmontör som jobbar med service är oftast ensam på arbetsplatsen, till skillnad från de VVS / Kylmontörer som jobbar på ett bygge. De är med från början och bygger från grunden och får oftast samsas med flera andra arbetsuppgifter som t.ex. snickare och målare.

I dag finns det flera olika typer av material som används inom VVS / Kyl. Det kan vara allt från järnrör till kopparrör och plaströr. Därför måste du kunna arbeta med alla typer av material som kan förekomma. På vissa arbetsplatser krävs det att en VVS / Kylmontör kan svetsa så det får du lära dig under din utbildning.

Prov för certifikat klass 2 erbjuds inom utbildningen för kylmontörer.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Härnösand. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 54871 22 HÄRNÖSAND
Telefon: 0611-348406 
Mejladress: tove.hokstad.jonsson@harnosand.se

Reportage

Spetsutbildning i biomedicin

– Jag sökte hit för att jag är intresserad av biologi och för att jag ville gå ett högskoleförberedande program. Jag har alltid gillat biologi, säger Mira Li Jansson.Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Härnösands gymnasium

Välkommen till Härnösands gymnasium

Härnösand är en anrik skolstad som redan på 1600-talet blev ett lärdomssäte med Norrlands första gymnasium.  Härnösands gymnasium erbjuder de flesta nationella program med ett flertal inriktningar. Skolan erbjuden även introduktionsprogram, nationella idrottsinriktningar och gymnasiesärskola. I verksamhetsområdet ingår även musik och...


Läs mer om Härnösands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Härnösands gymnasium

Brunnshusgatan 20
871 32 Härnösand

 Visa telefonnummer
www.harnosand.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- och värmepumpteknik från Härnösands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Spetsutbildning i biomedicin
Härnösands gymnasium

– Jag sökte hit för att jag är intresserad av biologi och för att jag ville gå ett högskoleförberedande program. Jag har alltid gillat biologi, säger Mira Li Jansson.

Läs mer