Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor

Härjedalens gymnasium
Programinformation
Sveg
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Om utbildningen

NIU Längskidor

1997 startade Härjedalens gymnasium ett skidgymnasium med inriktning för längdskidåkning. Kommunen, skolan och Svegs IK ansåg att det fanns ett så stort underlag med skidåkare i distriktet att det var tillräckligt för en sådan verksamhet.

Eleverna har möjlighet att välja mellan sex olika program. På dessa kan man välja mellan att studera på tre eller fyra år. Skolan rekommenderar det senare alternativet då det möjliggör fler träningstillfällen i veckan, samt underlättar vid ledighet för läger och tävlingar.

Möjligheterna för att satsa och träna mot att bli en duktig längdskidåkare är väldigt bra i Sveg. Ett bevis på detta är inte minst Anna-Carin Zidek och Ida Ingemarsdotter som båda är uppvuxna i Sveg och fostrade i Svegs IK:s längdskidverksamhet.

Terrängen är kuperad med många löpvänliga tallhedar och stora myrmarker. Här finns även en rullskidbana som är 3,5km lång. Snön kommer ofta relativt tidigt och ligger kvar länge. Spårsystemet är välutbyggt med 5 kilometers elljusspår och totalt ca 65 km pistade spår under en normalvinter.

Idag är Härjedalens gymnasium godkända av Svenska skidförbundet som en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). För att bli godkänd av Svenska skidförbundet måste man hålla en hög kvalité. Skolan jobbar hela tiden med att upprätthålla och förbättra kvalitéten på verksamheten.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor

Som boende i samma kommun som Härjedalens gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
E-post: gymnasieantagningen@jgy.se

Reportage

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Eleverna berättar om Härjedalens gymnasium

Läs mer Härjedalens gymnasium

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor så kommer skolan att kontakta dig.

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium

Härjedalens gymnasium – allt från längdskidor till högskoleförberedande program!

På Härjedalens gymnasium finns många gymnasieprogram och inriktningar att välja mellan. Det här är en lagom stor gymnasieskola på cirka 250 elever. Oavsett vilket program du väljer så läser du gymnasiegemensamma ämnen med elever från andra program vilket bidrar till...


Läs mer om Härjedalens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Härjedalens gymnasium

Vallarvägen 2
842 80 Sveg

 Visa telefonnummer
kommun.herjedalen.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Längdskidor från Härjedalens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Härjedalens gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Eleverna berättar om Härjedalens...

Linda-Louise, Josefine, Gisela och Waldemar går på Härjedalens gymnasium. Här berättar de om sin utbildning på olika inriktningar och hur de tänker inför framtida jobb och studier!

Läs mer