Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Hampnäs Gymnasium
Programinformation
Örnsköldsvik
Hotell- och turismprogrammet

Utbildningsinfo

Hotell- och turismprogrammet på Hampnäs gymnasium
Hotell och konferens på Hampnäs Gymnasium

På inriktningen Hotell och konferens på Hampnäs Gymnasium får du kunskaper som du har användning för i arbete på hotell. Efter utbildningen kan du arbeta på olika hotellavdelningar och inom konferensverksamhet. Här får du kunskaper i service och bemötande och lär dig att organisera, planera och genomföra möten och evenemang. Vill du arbeta i reception, med våningsservice, konferens, mässor eller events är Hotell- och turismprogrammet ett bra val! 

Utbildningen vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionshinder så som ADHD, Asperger syndrom, Autism etc. 

Service, bemötande och marknadsföring

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram med fokus på service och bemötande.  Du läser också kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. För att du ska bli bra på att ge service och möta kunder får du på Hotell- och turismprogrammet studerar man också människors behov och traditioner i olika situationer.

Lyhördhet och flexibilitet är viktiga egenskaper för dig som vill arbeta med service. I utbildningen får du också diskutera och reflektera kring sociala och kulturella frågor. Andra egenskaper som kan vara bra för arbete inom hotell och konferens är språkkunskaper, förmåga att planera och organisera samt kunskaper inom ekonomi.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Som boende i samma kommun som Hampnäs Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Örnsköldsvik. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Bildningskontoret 891 88 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-885 53  
E-post: gymnasieantagningen@ornskoldsvik.se

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram och leder till en yrkesförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens så kommer skolan att kontakta dig.

Hampnäs Gymnasium

Hampnäs Gymnasium

Gymnasium för dig med Asperger, ADHD, Tourette, OCD

Verksamheten på Hampnäs Gymnasium vänder sig främst till elever med neuropsykiatriska funktionshinder som ADHD, Asperger Syndrom, Tourette Syndrom, högfungerande autism och OCD. Hampnäs Gymnasiums målsättning är att varje elev ska ha möjlighet att lyckas med skolarbetet samt utveckla sina sociala...


Läs mer om Hampnäs Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hampnäs Gymnasium

Hampnäsvägen
894 31 SJÄLEVAD

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens, fyll i följande uppgifter: