Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Hagströmska gymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

transport

Läs Transportinriktningen på Fordons- och transportprogrammet

Hösten 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet Linköping. Du som tänkt söka till utbildningar på Hagströmska Linköping ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Linköping istället.

Vill du arbeta med att köra tyngre fordon som lastbilar för att frakta olika sorters material mellan städer och länder? Då borde du studera Transportinriktningen på Fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet i Linköping. Det är en utbildning som ger dig goda möjligheter till arbete direkt efter examen få branschen ärm i behov av utbildade yrkesförare.

Fokus på entreprenörskap

På Transportinriktningen får du arbeta mycket med entreprenörskap och företagande vilket öppnar upp möjligheterna för att starta och driva eget företag efter examen. Du får lära dig om hur företag sköts, vad man ska tänka på som företagare och vikten av goda relationer och bemötande med kunder. Som egen företagare skapar du själv spelplanen för din framtid.

Lär dig genom arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Genom arbetsplatsförlagt lärande (APL) lär du dig praktisk om yrket om förare vilket ger dig bra erfarenhet inför arbete efter examen. Skolan har ett nära samarbete med branschen vilket öppnar för många möjligheter att lära dig praktiskt på närliggande företag.

Du har dessutom möjligheten att läsa kurser i ADR (Farligt gods) och fordonsmonterad kran vilket gör dig ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet Linköping

Inför höstterminen 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet och Framtidsgymnasiet i Linköping! Vi kommer ta det bästa från alla tre skolor och tillsammans skapa Linköpings bästa yrkesgymnasium. Detta innebär att du som tänkt söka till utbildningar hos oss istället...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet Linköping

Gamla Tanneforsvägen 17A
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Hagströmska gymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information