Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 70 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 199,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-30
2020-12-03
2020-12-07
2021-01-25
2021-01-28
2021-05-03
2021-05-17

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Om utbildningen

Läs Fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet i FalunLäs fordons- och transportprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Är du tekniskt intresserad och vill arbeta med fordon? Då är fordons- och transportprogrammet med inriktning transport på Hagströmska gymnasiet något för dig. På Hagströmska gymnasiet i Falun går du en utbildning som gör att du blir attraktiv på arbetsmarknaden.

Inriktning transport

Inriktningen är för dig som gillar stora lastbilar och fordon i allmänhet.  Under utbildningen får du kunskap om trafikkunskap, transportsystem och logistik. Det är utbildningen för dig som i framtiden vill bli exempelvis yrkesförare.

APL

På fordons- och transportprogrammet ingår arbetsplatsförlagt lärande där du får göra en del av din utbildning på företag i branschen. Detta ger goda möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet. Hagströmska skolan arbetar dessutom mycket med entreprenörskap genom hela utbildningen vilket ger goda förutsättningar att starta eget företag efter gymnasiet.

Framtiden efter gymnasiet

Branschen är i behov av utbildade yrkesförare. Fordons- och transportprogrammet ger dig behörighet till yrkeshögskolestudier. Genom att läsa in tre kurser så får du också allmänbehörighet till högskolan. I framtiden kan du bland annat arbeta som: Distributions-, fjärrbils- specialtransport-, tankbils, flyttbils-, kranbilsförare eller studera vidare på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus från Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Läs mer Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Hagströmska gymnasiet i Falun, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Marcus kombinerar sin passion me...
Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: