Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 60 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 210,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-30
2020-12-03
2020-12-07
2021-01-25
2021-01-28
2021-05-03
2021-05-17

Hagströmska gymnasiet i Falun på Facebook

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Drivs du av att leva sunt och gillar att motivera andra människor till att göra detsamma? Då kan inriktningen fritid och hälsa på barn- och fritidsprogrammet vara valet för dig. 

Fritid och hälsa

På utbildningen kommer du få kunskap om människors hälsa, levnadsvanor och hälsofrämjande. Du lär dig om vad som får både barn och vuxna att må bra i sin vardag.  Du lär dig även om kroppen och hur kost, hälsa och motion på verkar människors levnadssätt.

Praktik i dina studier

I utbildningen ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande. Det betyder att du kommer lära dig ämnet ute på en riktig arbetsplats, där du också får verklig arbetslivserfarenhet. Genom att vara ute på praktik under stor del av din utbildning innebär att du kommer få lära dig om branschen och knyta ovärderliga kontakter inför arbetslivet.

Dina möjligheter efter studierna

Du som har avslutat inriktningen fritid och hälsa har en ljus framtid för att bli bland annat sjukgymnast, massör eller personlig tränare.

Eftersom Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program kommer du vara redo att gå rakt ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet, eller läsa på yrkeshögskola om du vill fördjupa dig ytterligare inom ämnet. Det finns möjlighet att bli högskolebehörig genom att läsa till vissa kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus från Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Läs mer Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Hagströmska gymnasiet i Falun, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Marcus kombinerar sin passion me...
Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: