Hagströmska gymnasiet i Uppsala

Välkommen till Hagströmska gymnasiet - Uppsalas modeskola

Är du intresserad av att studera mode, design och styling på gymnasiet? Då är Uppsalas egna modeskola Hagströmska gymnasiet en skola för dig. Centralt belägen med utsikt mot slottet och resecentrum, med en lugn och trygg stämning. Det är skola som satsar på entreprenöriellt lärande där eleverna förstår innebörden och helheten av studierna för att kunna använda kunskaperna praktiskt efter examen. Allt för att eleverna ska vara väl förberedda på det stundande arbetslivet. Skolans ledord är: Utmaning, kreativitet, mod, framåtanda och lust att lära.

Med fokus på mode

Skolans stora fokus ligger mot just mode vilket speglas i deras två utbildningar: Modestyling på Hantverksprogrammet och Modedesign på Estetiska programmet. För dig som inte är klar med grundskolans matematik erbjuds en Preparandutbildning där du läser in de matematikbetyg som saknas samtidigt som du läser Modestyling på Hantverksprogrammet.

På Hagströmska gymnasiet får du en omfattande utbildning om mode och design som ger dig en praktisk väg in mot branschen och du får stöd och handledning av deras erfarna lärare. Lär dig skapa mode från grunden eller fokusera på stylistarbetet som behövs till reklamer, modevisningar och fotograferingar.

Upplev glädje och trygghet

På Hagströmska gymnasiet är det du som elev som är i centrum och skolan arbetar hårt med att uppmärksamma dig, dina kunskaper och dina behov för att du ska få just det stöd som du behöver. Skolundervisningen är anpassad efter eleverna vilket ger en lugn och trygg stämning på gymnasiet utan att tumma på utmaningar för eleverna. Kompetenta och erfarna lärare ser till att du lär dig på bästa sätt inom det områden som du valt att studera. Skolan håller en hög nivå och ger dig den kunskap du behöver för att kunna ta dig vidare mot nya spännande mål efter examen.

Pedagogisk profil

För att eleverna ska lära sig så mycket och på bästa sätt så tillämpar Hagströmska gymnasiet en pedagogisk profil för att skapa en helhetskänsla som gör att eleverna får en förbättrad förståelse och kunskap av sina studier. Genom långa och ämnesöverskridande projekt så arbetar eleverna med olika uppgifter och utmaningar genom att kombinera och tillämpa deras kunskaper på olika ämnen och kurser. Dessutom är lektionerna längre än vad du troligtvis är van vid. Genom lektioner på ca tre timmar så kommer du få en ökad förståelse för det ämne som du läser och du får möjligheten att fördjupa dig ordentligt utan avbrott.

Läs mer på skolans hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om Hagströmska gymnasiet Uppsala, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Hagströmska gymnasiet Uppsala

Välkommen på öppet hus!

Ta chansen att besöka oss på något av våra öppna hus. Under ett öppet hus får du träffa våra lärare och elever och gå en rundtur i våra lokaler. Passa också på att ställa alla dina frågor!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-11-20    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2019-11-30    Tid:   12:00 - 14:00
Datum:   2020-01-22    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-04-28    Tid:   17:00 - 19:00

Facebook - Hagströmska gymnasiet Uppsala

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Hagströmska gymnasiet Uppsala.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Bangårdsgatan 13
753 20 UPPSALA

hagstromska.se

För att beställa information från Hagströmska gymnasiet Uppsala, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.